ΣΥΡΙΖΑ: Αντίστροφη μέτρηση για την Κοινοβουλευτική Ομάδα των «11»

7781

Αντίστροφα μετράει, πλέον, ο χρόνος για τον σχηματισμό της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το βράδυ, στις 20.00, θα πραγματοποιήσουν μια συνάντηση που αναμένεται να επισφραγίσει το εγχείρημα τους.

Εκεί θα οριστικοποιηθεί ο ρόλος του κάθε βουλευτή, με όλες τις πληροφορίες να συγκλείνουν, στο ότι επικεφαλής θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ φαίνεται πως θα καταλήξουν και στο όνομα του σχηματισμού.

«Θα συνεδριάσουμε, θα προχωρήσουμε όλες τις διαδικασίες με τρόπο σταθερό και στέρεο, έτσι ώστε η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα η οποία θα δημιουργηθεί, να μπορέσει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, στις ευθύνες της και στις προσδοκίες της», υπογράμμισε στον Σκάι, ο Αλέξης Χαρίτσης.

Το περίγραμμα του ύφους που θέλει να παρουσιάσει η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, περιέγραψε στο Action 24, ο Δημήτρης Παπαδημούλης. «Μα ενδιαφέρει η συγκρότηση μιας σοβαρής, μοντέρνας, νεανικής ΚΟ στην ηγεσία της, ένα ευρύ ψηφοδέλτιο με συμμαχίες που θα πάει καλά στις ευρωεκλογές», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ταυτόχρονα, η ομάδα των «11» υπεραμύνεται της επιλογής της να αποχωρήσει από την Κουμουνδούρου, με τα στελέχη της να αφήνουν αιχμές για την πολιτική και τη ρητορική του Στέφανου Κασσελάκη και της νέας ηγετικής ομάδας.

 

«Η αιτία που φύγαμε είναι η πολιτική στρατηγική όπως εκφράζεται από τον κ. Κασσελάκη και την νέα ηγετική ομάδα. Θα τους παρέπεμπα να διαβάσουν ξανά το κείμενο που έχει κατατεθεί από εμάς και τα κείμενα από χιλιάδες μέλη που εξηγούν ποια είναι τα προβλήματα», τόνισε στο Mega, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Παράλληλα, σε κάθε ευκαιρία, τα στελέχη που εγκατέλειψαν το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, ξεκαθαρίζουν ότι επιδιώκουν να δημιουργήσουν έναν πολιτικό φορέα που μακροπρόθεσμα θα είναι σε θέση να διεκδικήσει τον ρόλο της κυβερνώσας Αριστεράς.

Η ομάδα των «11» ζεσταίνει ήδη τις μηχανές της για τη μάχη του Προϋπολογισμού, όπου θα πραγματοποιήσει την πρώτη της εμφάνιση ως Κ.Ο.