ΣΥΡΙΖΑ: Η μυστική σύσκεψη των «8» και η υποψηφιότητα Γεροβασίλη

1702

Την Πέμπτη το βράδυ και μετά την ομιλία Κασσελάκη στην έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν οι συσκέψεις κορυφαίων στελεχών οι οποίες κράτησαν όλη την νύχτα, προκειμένου να καταλήξουν πως η ενδεδειγμένη επιλογή για αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη, θα είναι η Όλγα Γεροβασίλη.

Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, μόλις μία ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, δημιούργησε αλυσιδωτές αντιδράσεις στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο Στέφανιος Κασσελάκης παρά τον εκνευρισμό του «σήκωσε το γάντι», προαναγγέλλοντας προσφυγή στις κάλπες για την εκλογή αρχηγού.

Λίγες ώρες μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη και υπό άκρα μυστικότητα, τα κορυφαία στελέχη της λεγόμενης προεδρικής φρουράς του Αλέξη Τσίπρα, μαζεύτηκαν αργά τη νύχτα για να βρουν την κοινή υποψηφιότητα.

Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Νίκος Παππάς, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αλλά και οι Γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης επιδόθηκαν σε ολονύκτιες διαβουλεύσεις.

Στη συζήτηση, τονίστηκε η κρισιμότητα της στιγμής και η αναγκαιότητα να βρεθεί κοινή γραμμή -και προφανώς κοινός υποψήφιος-, ώστε να υπάρχει ελπίδα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Κοντά στα μεσάνυχτα, οι παριστάμενοι κάλεσαν, την Όλγα Γεροβασίλη να προσέλθει στην σύσκεψη σε διαμέρισμα του κέντρου της Αθήνας, λέγοντας της ότι έπρεπε «να σκεφτεί την προοπτική» να προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες με ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Πηγή: Eleftherostypos.GR