ΣΥΡΙΖΑ: Οι πιθανοί αντίπαλοι του Κασσελάκη – Τον πόλεμο στον Αλέξη Τσίπρα κήρυξε ο πρόεδρος του κόμματος

660

Τα σενάρια για το ποιοι θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη δίνουν και παίρνουν.

Ενδιαφέρον φέρεται να έχουν εκδηλώσει ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ωστόσο ακόμη είναι πρόωρο να διακινδυνεύσει κανείς την πρόβλεψη για τις τελικές αποφάσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σωκράτης Φάμελλος είναι επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Διονύσης Τεμπονέρας αντιπαρατέθηκε σφοδρά με τον Στέφανο Κασσελάκη στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ αποκαλύφθηκε ότι μετά το επεισόδιο ο πρόεδρος του κόμματος είχε ζητήσει την απόλυση του Διονύση Τεμπονέρα από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα ακούγεται όλο και περισσότερο το όνομα της Ολγας Γεροβασίλη. Μάλιστα, σήμερα ο Κώστας Ζαχαριάδης, ερωτηθείς αν υπάρχει κάποιο πρόσωπο που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη και αν η κ. Γεροβασίλη είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει και να παίξει έναν ρόλο την επόμενη ημέρα, το στέλεχος της Πολιτικής Γραμματέας απάντησε «Κατά την άποψή μου ναι, η κυρία Όλγα Γεροβασίλη μπορεί», σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υποδεικνύει τίποτα σε κανέναν.

Αξίζει να σημειωθεί και ένα στιγμιότυπο πριν από την ομιλία Κασσελάκη, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στο συνέδριο και επέλεξε να μη χαιρετήσει τον Διονύση Τεμπονέρα και την Όλγα Γεροβασίλη.

Ο Κασσελάκης κήρυξε τον πόλεμο στον Αλέξη Τσίπρα

Το δράμα του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε χθες, πρώτη ημέρα του 4ου Συνεδρίου, και τα επεισόδια είναι ακόμα πολλά.Ορθιος, με χειλόφωνο, σαν σε διάλεξη εμπρός σε ακροατήριο… πολυεθνικής, ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας και ανακοίνωσε ότι μετά το Συνέδριο προσφεύγει στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, για να επανεκλεγεί ο ίδιος και να εκλέξει νέα Κεντρική Επιτροπή και νέες νομαρχιακές οργανώσεις.

Ο κ. Κασσελάκης, μην έχοντας άλλη κίνηση στην εσωκομματική σκακιέρα, μετά την παρέμβαση Τσίπρα, έριξε χθες την τελευταία του ζαριά. Κήρυξε τον πόλεμο στον Αλέξη Τσίπρα και συνολικά στο παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ βάζοντας απέναντι σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη. Και υποσχέθηκε πως αν η κίνηση αυτή του βγει τότε θα στήσει ένα κόμμα από το μηδέν, με νέα βιογραφικά και καταστατικό συνέδριο το φθινόπωρο.

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε σε κάλπες», είπε προκαλώντας τους επικριτές του. «Οσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες. Προσφεύγω στις ρίζες μου: στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη. Ως τη μόνη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα. Δεν με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα. Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», είπε ο κ. Κασσελάκης καταχειροκροτούμενος από την πλειονότητα των συνέδρων και με τα στελέχη του κόμματος στις πρώτες σειρές εμφανώς προβληματισμένα και ανήσυχα για αυτό που έρχεται.

Για πρώτη φορά, ο κ. Κασσελάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα με έναν τρόπο «έξυπνο». Οταν αναφερόταν στο όνομά του, π.χ. για τις εσωκομματικές επιθέσεις που δεχόταν όταν ήταν πρόεδρος, αναφερόταν μόνο θετικά. Ηταν όμως πολλές περισσότερες οι φορές που ο κ. Κασσελάκης έδειχνε τον Αλέξη Τσίπρα και τους κορυφαίους του ΣΥΡΙΖΑ με το δάκτυλο, αναφερόμενος σε εκείνους που φταίνε για την κατρακύλα του κόμματος.

«Ζητούν να λογοδοτήσω για τις κακές δημοσκοπήσεις, όταν εκείνοι δεν λογοδότησαν ποτέ για την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ από το 32% στο 18%», είπε χαρακτηριστικά, σε μία αιχμή που όλοι είδαν μέσα της το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. «Μεσσίες ψάχνουν άλλα κόμματα. Οχι η Αριστερά! Οχι η προοδευτική παράταξη. Οι Μεσσίες έχουν τελειώσει. Αυτό που δεν έχει τελειώσει είναι τα δημοκρατικά κόμματα που εκλέγουν την ηγεσία τους και την εμπιστεύονται», συνέχισε ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος πολλές φορές -εκμεταλλευόμενος και τους «κλακαδόρους» που βρίσκονταν κοντά του ως μέρος του ακροατηρίου- επιχείρησε να τονίσει ότι ο κόσμος τον ψήφισε, ο κόσμος τον στηρίζει, μόνο η σχέση του με το λαό τον ενδιαφέρει και άλλα τέτοια.

Πηγή: Eleftherostypos.GR