Τα έσοδα του γενικού δημόσιου προϋπολογισμού της Κίνας μειώθηκαν κατά 2,7% τον Ιανουάριο-Απρίλιο

141

Τα έσοδα του γενικού δημόσιου προϋπολογισμού της Κίνας μειώθηκαν κατά 2,7% σε ετήσια βάση στα 8,09 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 1,14 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2024, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών.

Η κεντρική κυβέρνηση συγκέντρωσε έσοδα 3,53 τρισεκατομμυρίων γιουάν, μειωμένα κατά 6,2 τοις εκατό σε ετήσια βάση, ενώ οι τοπικές κυβερνήσεις είδαν τα έσοδα να αυξάνονται κατά 0,1 τοις εκατό στα 4,57 τρισεκατομμύρια γιουάν.

Τα φορολογικά έσοδα ανήλθαν συνολικά σε 6,69 τρισεκατομμύρια γιουάν κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου, μειωμένα κατά 4,9% σε ετήσια βάση.

Τα στοιχεία από το υπουργείο δείχνουν επίσης ότι οι δαπάνες του γενικού δημόσιου προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 3,5 τοις εκατό από έτος σε έτος σε 8,95 τρισεκατομμύρια γιουάν κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Τα έσοδα του γενικού δημόσιου προϋπολογισμού αναφέρονται στα έσοδα για κρατική χρηματοδότηση μέσω της συμμετοχής στη διανομή κοινωνικών προϊόντων. Είναι η οικονομική εγγύηση για τη διασφάλιση της λειτουργίας της κυβέρνησης.