Τα βρήκαν Τραμπ και ΝτεΣάντις – Συναντήθηκαν στο Μαϊάμι με αντικείμενο τη συλλογή χρημάτων για την καμπάνια Τραμπ

200
Τραμπ

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις φέρεται να συναντήθηκαν στο Μαϊάμι την Κυριακή, όπου διευθέτησαν τις πολιτικές τους διαφορές και συζήτησαν για τη συγκέντρωση χρημάτων.

Ο πρώην πρόεδρος και ο κυβερνήτης της Φλόριντα διασταύρωσαν τα ξίφη τους στις προκριματικές εκλογές, όταν οι δύο τους διεκδικούσαν το πολυπόθητο προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κάποια ένταση μεταξύ των υποστηρικτών των δύο εκστρατειών. Παρ’ όλο που ο ΝτεΣάντις εγκατέλειψε τελικά την κούρσα και υποστήριξε τον Τραμπ, αυτή είναι η πρώτη φορά που οι δύο πολιτικοί συναντήθηκαν επίσημα για να γεφυρώσουν το χάσμα.

Το Hill ανέφερε συγκεκριμένα:

Η πολύωρη συνάντηση, που έγινε με τη μεσολάβηση πολιτικών συμμάχων που ήλπιζαν να παγώσουν αυτό που κάποτε ήταν μια καυτή αντιπαλότητα, είχε ως αποτέλεσμα ο ΝτεΣάντις να συμφωνήσει να βοηθήσει τον πρώην πρόεδρο.

Το δίκτυο δωρητών του ΝτεΣάντις και η επιρροή του ανάμεσα σε αξιοσημείωτους συντηρητικούς που είναι επιφυλακτικοί απέναντι στον Τραμπ θα μπορούσε να αποδειχθεί σημαντική βοήθεια για την εκστρατεία του πιθανού υποψηφίου. Ο Τραμπ έχει μείνει σταθερά πίσω από τον Πρόεδρο Μπάιντεν στην συγκέντρωση χρημάτων καθώς πλησιάζουν οι εκλογές του 2024.

Οι άνδρες φέρεται να μην είχαν μιλήσει από τότε που ο ΝτεΣάντις αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα των Ρεπουμπλικάνων τον Ιανουάριο. Ο ΝτεΣάντις απέτυχε να αξιοποιήσει τις υψηλές προσδοκίες για την πρώτη του εθνική εκστρατεία, εγκαταλείποντας την κούρσα μετά τις εκλογές της Αϊόβα. Υποστήριξε τον Τραμπ, ο οποίος στη συνέχεια νίκησε την πρώην πρέσβειρα του ΟΗΕ Νίκι Χέιλι στις προκριματικές εκλογές.

Μετά την αποχώρησή του από την κούρσα, ο ΝτεΣάντις δήλωσε ότι ενώ ο ίδιος και ο πρώην πρόεδρος έχουν τις διαφωνίες τους, πιστεύει ότι ο Τραμπ θα ήταν καταλληλότερος να ηγηθεί του έθνους από τον Τζο Μπάιντεν.

«Είναι σαφές για μένα ότι η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων των προκριματικών εκλογών θέλει να δώσει στον Ντόναλντ Τραμπ άλλη μια ευκαιρία», δήλωσε ο ΝτεΣάντις.

«Είδαν την προεδρία του να παρεμποδίζεται από την αμείλικτη αντίσταση και βλέπουν τους Δημοκρατικούς να χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα το νόμο για να του επιτεθούν. Παρ’ όλο που είχα διαφωνίες με τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως για την πανδημία του κορωνοϊού και την αναβάθμιση του Άντονι Φάουτσι, ο Τραμπ είναι ανώτερος από τον σημερινό εν ενεργεία πρόεδρο, τον Τζο Μπάιντεν», συμπληρωσε ο Ρον ΝτεΣάντις

Όσον αφορά τις φήμες ότι ο Τραμπ θα επιλέξει τον ΝτεΣάντις ως υποψήφιο αντιπρόεδρό του, η προοπτική αυτή είναι για την ώρα εξαιρετικά απίθανη, δεδομένου ότι οι δύο τους βρίσκονται σε αντιπαράθεση εδώ και αρκετούς μήνες.