Τέμπη: «Μεγάλωσε σε μία οικογένεια με πατέρα μηχανοδηγό και ήταν το όνειρό του» – Συγκλονίζει η μητέρα του 28χρονου μηχανοδηγού

224

Η μητέρα του μηχανοδηγού Δημήτρη Οικού που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου συγκλόνισε, μιλώντας στην εκπομπή T-live.

«Ένας άγγελος, δεν υπάρχουν λόγια… Δεν υπάρχουν λόγια…» είπε φανερά συγκινημένη η μητέρα του Δημήτρη Οίκου για τον γιο της, ο οποίος εργαζόταν στα τρένα τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

«Τελείωσε ΤΕΙ Πληροφορικής, δούλεψε σε ένα εργοστάσιο ηλεκτρονικών που έχουμε στην Αλεξανδρούπολη και μετά όταν προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός του ΟΣΕ, μπήκε στον ΟΣΕ. Μεγάλωσε σε μία οικογένεια με πατέρα μηχανοδηγό και ήταν το όνειρό του» αποκάλυψε.

Όπως είπε η μητέρα του Δημήτρη Οικού, εκείνη τη μέρα είχε τελειώσει ένα δρομολόγιο φτάνοντας στο Λιανοκλάδι και λίγο αργότερα επιβιβάστηκε στο μοιραίο τρένο για να ολοκληρώσει την υπηρεσία του και να επιστρέψει στο σπίτι του:

«Ταξίδευε σαν επιβάτης γιατί επέστρεφε από ένα τρένο που το πήγε μέχρι το Λιανοκλάδι και μετά ανέβηκε στον συρμό για να γυρίσει στο σπίτι του, στη Θεσσαλονίκη. Δεν βρέθηκε τυχαία εκεί, δούλευε ήταν ακόμη σε υπηρεσία, απλά δεν ήταν στα χειριστήρια του συρμού».

Μεγάλη ανησυχία κατέλαβε την οικογένεια όταν ο Δημήτρης δεν απαντούσε στις κλήσεις τους μετά τη φονική σύγκρουση.

«Το μωρό μας ήταν, όχι απλά ένα νέο παιδί. Δεν απάντησε στο τηλέφωνό του και περάσαμε όλη τη νύχτα εν αναμονή. Κάποια στιγμή τον είχα ρωτήσει “να ανησυχώ για το Αθήνα-Θεσσαλονίκη;” και μου είχε απαντήσει: «όχι ρε μάνα, μην ανησυχείς με διπλή γραμμή. Δεν υπάρχει ανησυχία με διπλή γραμμή”».