Τέμπη: Μήνυση κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή από πατέρα θύματος

191

Οι πρώτες νομικές διαδικασίες κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την τραγωδία στα Τέμπη (αλλά θα είναι υποψήφιος στα ψηφοδέλτια της ΝΔ), έχουν αρχίσει να δρομολογούνται.

Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τρίτης, ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη Ασλανίδη που επέβαινε στο τρένο και έχασε τη ζωή του κατά την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη, έχει δώσει εντολή στον δικηγόρο του να καταθέσει μήνυση και στη συνέχεια αγωγή στον κ. Καραμανλή.

Την είδηση έκανε γνωστή ο δικηγόρος του, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος μιλώντας στο MEGA, υπογραμμίζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του -μέχρι πρότινος υπουργού- όπου είχε εγγυηθεί ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι ασφαλείς.

“Η μήνυση αυτή θα πάει προσωπικά προς τον κ. Καραμανλή. Είχε εγγυηθεί ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι ασφαλείς για τον ελληνικό λαό. Εμείς δεν θα σταματήσουμε να αναζητούμε τις ευθύνες”, είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Παράλληλα, ο δικηγόρος σημείωσε ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου είτε είναι πολιτικά πρόσωπα, είτε υπεύθυνοι του ΟΣΕ, της ΓΑΙΑΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Hellenic Train, σημειώνοντας ότι η ιταλική εταιρεία επιχειρεί να αποδομήσει τις ευθύνες που της αποδίδονται.