Τεμπονέρας: Υπάρχει ανοιχτή συζήτηση για τον ανοιχτό και προοδευτικό χώρο – Το προσκλητήριο στο ΠΑΣΟΚ

219

Χέρι φιλίας προς το ΠΑΣΟΚ αλλά και σε άλλες προοδευτικές δυνάμεις έτεινε ο Διονύσης Τεμπονεράς, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για το αν θα αναλάβει πρωτοβουλία για την ανασύνθεση του δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου, όπως ακούγεται έντονα ότι θα πράξει στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τεμπονέρας, παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια ανοιχτή συζήτηση «για τον ευρύτερο δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο».

Ο ίδιος, έδωσε το παράδειγμα της αυτοδιοίκησης και τη σύμπλευση δυνάμεων όπως έγινε στην Αθήνα μεταξύ του δημάρχου, Χάρη Δούκα και του Κώστα Ζαχαριάδη με σημαντικά αποτέλεσματα, όπως είπε. Εξήγησε, ότι πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες από την βάση, ώστε να μπορέσουν να δώσουν απάντηση στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Και αυτό, όπως εξήγησε, όταν βρεθούν κοινά σημεία με πολίτες, συλλογικότητες, φορείς αλλά και πολιτικά κόμματα.

Για το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη και το ενδεχόμενο σύγκλισης, ο κ. Τεμπονέρας, τόνισε ότι είναι μια ανοιχτη συζήτηση η οποία βρίσκεται πάνω στο τραπέζι. Σημείωσε, μάλιστα, ότι είναι πολλά και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία ανταποκρίνονται θετικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δίνοντας ξανά το παράδειγμα του δήμου Αθηναίων. Υπογράμμισε δε, ότι η πρωτοβουλία αυτή περιλαβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αφορά.

Από την δική του πλευρά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε ο κ. Τεμπονέρας, είπε ότι «εμείς δεν κλείνουμε την πόρτα σε κανέναν» προσθέτοντας ότι υπάρχει εύφορο έδραφος στη βάση. Αν υπάρχει συζήτηση, καλώς να υπάρξει, ανέφερε και μίλησε και ο ίδιος το παράδειγμα της Αθήνας. Όμως όπως εξήγησε, βασικό είναι να ξεδιαλύνει ο ΣΥΡΙΖΑ την θέση του σε μια σειρά ζητημάτων.

Κλείνοντας, ο κ. Τεμπονέρας, είπε ότι πρέπει να προσδιορίζει η βάση τις συνομιλίες.