Θερμοπληξίες και λιποθυμικά επεισόδια λόγω καύσωνα – 38 περιστατικά σε 3 ημέρες κατέγραψαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ

7371

Εντείνονται τα προβλήματα υγείας που εμφανίζουν άτομα τα οποία ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες λόγω του καύσωνα που πλήττει τη χώρα μας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι διασώστες του ΕΚΑΒ και το προσωπικό των νοσοκομείων κατέγραψαν τα περιστατικά ασθενών που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με συμπτώματα θερμοπληξίας, λιποθυμικά επεισόδια και άλλα προβλήματα υγείας που οφείλονται στη ζέστη.

Ειδικότερα, τα τρία τελευταία 24 ώρα, δηλαδή από την έναρξη του νέου κύματος καύσωνα, σημειώθηκαν 38 περιστατικά θερμοπληξιών στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Συγκεκριμένα, 10 περιστατικά με συμπτώματα θερμοπληξίας σημειώθηκαν την Τετάρτη 19 Ιουλίου, εννέα περιστατικά την Πέμπτη 20/7 και 19 περιστατικά την Παρασκευή 21/7.

Προσοχή όμως! Τα περιστατικά ενδέχεται να είναι πολύ περισσότερα διότι… Μπορεί κάποια παθολογικά ή καρδιολογικά ή λιποθυμικά περιστατικα όταν διακομίζονται στο νοσοκομείο να αποδεικνύονται ότι οφείλονται σε θερμοπληξία. Αυτό είναι είναι δύσκολο να καταγραφεί.

Επίσης, πολλοί μπορούν να πάνε και με δικά τους μέσα στα νοσοκομεία με συμπτώματα ζάλης από θερμοπληξία. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, στο πρώτο κύμα καύσωνα, ΕΚΑΒ και νοσοκομεία είναι σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας.

Πηγή: ΕΡΤ