Θεσσαλονίκη: 18χρονη Αφγανή κατήγγειλε ψευδώς συμπατριώτη της ότι την βίαζε και την κρατούσε αιχμάλωτη στο σπίτι του

1108

Ψευδής αποδείχτηκε η καταγγελία μίας 18χρονης από το Αφγανιστάν εις βάρος ενός 40χρονου συμπατριώτη της που τον κατήγγειλε στις ελληνικές Αρχές για «βιασμό κατ’ εξακολούθηση» και για «εμπορία ανθρώπων» με αποτέλεσμα ο άντρας να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη φυλακή.

Για τις συγκεκριμένες κατηγορίες ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα αθώος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ενώ καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια κάθειρξη για την ηθική αυτουργία στη διακίνηση της 18χρονης από την Τουρκία προς τη χώρα μας και έτσι επιστρέφει στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο μέρος της ποινής του.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 18χρονης στην ΕΛ.ΑΣ., ο κατηγορούμενος από το 2020 που έφτασε στην Ελλάδα και την φιλοξενούσε στο σπίτι του καθώς η ίδια δε διέθετε χρήματα, της υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει την έκδοση των απαραίτητων εγγράφων που θα εξασφάλιζαν τη νόμιμη παραμονή της στη χώρα.

Ωστόσο, όπως κατήγγειλε – ψευδώς – η νεαρή γυναίκα, αφού την παρέλαβε από τον Έβρο και την μετέφερε στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, στη συνέχεια την κρατούσε εντός της οικίας του χωρίς τη θέληση της, ασκούσε λεκτική και σωματική βία εις βάρος της, την απειλούσε με πιστόλι και με μαχαίρια, ενώ την εξανάγκαζε να συνευρίσκεται ερωτικά μαζί του απειλώντας την ότι διαφορετικά θα την σκοτώσει. Μάλιστα, στην ίδια καταγγελία της γυναίκας, αναφέρεται ότι ο 40χρονος ήθελε να την αναγκάσει να τον παντρευτεί και για αυτό τον λόγο ζητούσε 5.000 ευρώ από την οικογένειά της προκειμένου να λάβει τα απαραίτητα έγραφα και να φύγουν στη Γερμανία.

Αίσθηση προσκαλεί το γεγονός ότι η καταγγέλλουσα πέρασε την πόρτα του αστυνομικού Τμήματος προκειμένου να καταγγείλει τον 40χρονο φορώντας “μπούρκα” και δίχως να έχει οποιοδήποτε σημάδι στο σώμα της, ενώ σε βίντεο που ανέβαζε στο Tik Tok και προσκομίστηκαν στο δικαστήριο, από βόλτες που έκανε στη Θεσσαλονίκη και μέσα από το διαμέρισμα που υποστήριζε ότι ήταν αιχμάλωτη, εμφανίζονταν χωρίς να έχει καλυμμένα τα σημεία του σώματός της.

Στη απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου, ο 40χρονος ο οποίος ζει νόμιμα στη χώρα, απηύθυνε έκκληση προς τους δικαστές λέγοντας ότι έχει πέσει θύμα πλεκτάνης και ζήτησε να τον βοηθήσουν καθώς είναι παντρεμένος και έχει οκτώ παιδιά.

“Δε ξέρω με ακρίβεια πότε συνάντησα την κοπέλα, ήταν το 2020 και θυμάμαι ότι έκανε κρύο. Τη φιλοξένησα στο σπίτι μου και όλα τα έξοδα ήταν δικά μου. Έμενα μόνος μου στη Θεσσαλονίκη. Εγώ πήγαινα στην εργασία μου και εκείνη ήταν μόνη της στο σπίτι. Μια ημέρα που επέστρεψα από τη δουλειά δεν την βρήκα εκεί και δεν απαντούσε στις κλήσεις μου. Μετά διαπίστωσα ότι έφυγε και είχε πάρει μαζί της μία τσάντα με χρήματα που είχα στο διαμέρισμά μου”, ανέφερε.

Ο 40χρονος υποστήριξε ότι φιλοξενούσε την 18χρονη για περίπου τέσσερις μήνες και ότι η ίδια έμενε στο σπίτι του με τη θέλησή της. Σχετικά με τον λόγο που προχώρησε στην καταγγελία για βιασμό, ο κατηγορούμενος το απέδωσε στο γεγονός ότι αρνήθηκε να της δώσει χρήματα τα οποία του ζητούσε.

Σημειώνεται ότι μετά την καταγγελία της στην ΕΛ.ΑΣ. η καταγγέλλουσα δεν εμφανίστηκε σε κανένα δικαστήριο για να καταθέσει και φέρεται να έφυγε από την Ελλάδα για χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης ζητώντας άσυλο ως θύμα εμπορίας ανθρώπων.