Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 43χρονο που έκρυβε σε αποθήκη πάνω από 2.200 πακέτα λαθραία τσιγάρα 

118

Πάνω από 2.400 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού βρέθηκαν σε υπόγεια αποθήκη του σπιτιού ενός 43χρονου τον οποίο συνέλαβαν οι αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που διενεργούνται για την καταπολέμηση της εμπορίας λαθραίων καπνικών προϊόντων, πρωινές ώρες χθες (24-05-2024), αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν 43χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Τελωνειακού Κώδικα.

Συγκεκριμένα, σε υπόγεια αποθήκη της οικίας όπου διαμένει, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.249 πακέτα τσιγάρα και 200 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν, στο σύνολό τους, την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Αναζητούνται οι γονείς του

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, εντοπίστηκαν οι γονείς του να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο, οι οποίοι προκειμένου να αποφύγουν επικείμενο αστυνομικό έλεγχο ανέπτυξαν ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησαν να διαφύγουν.

Ο οδηγός μάλιστα του οχήματος, που είχε εγκλωβιστεί, απώθησε τους αστυνομικούς και απομακρύνθηκε μ’ αυτό. Το ζευγάρι αναζητείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: Law & Order