Θεσσαλονίκη: Χειρουργείο για να σωθεί ο 12χρονος που επέζησε από τροχαίο, εκτός κινδύνου ο 10χρονος αδερφός του

17864

Ανείπωτος πόνος  για την οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα (Τετάρτη 16/08) στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών, όπου σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα οι δύο γονείς και τραυματίστηκαν τα δύο παιδιά. Ο 12χρονος που φέρει σοβαρότερα τραύματα αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργείο, ενώ ο 10χρονος έχει ελαφρύτερα τραύματα και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

 

Συγκεκριμένα, όχημα στο οποίο επέβαινε τετραμελής οικογένεια, συγκρούστηκε με φορτηγό με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι δύο γονείς 49 και 45 ετών. Από το συμβάν, τραυματίστηκαν και τα δύο παιδιά της οικογένειάς, 12 και 10 ετών.  Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν τα τραυματισμένα αγόρια στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Παπαγεωργίου”.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο 12χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στην Παιδοχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου. Για την αντιμετώπιση των τραυμάτων του, πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια θα νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Ο 10χρονος αδερφός του τραυματίστηκε ελαφρύτερα και βρίσκεται εκτός κινδύνου. Ο ανήλικος νοσηλεύεται στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου “Παπαγεωργίου”.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα παιδιά έχουν τις αισθήσεις τους και επικοινωνούν με το περιβάλλον.

Θυμίζεται ότι το Ι.Χ. αυτοκίνητο της οικογένειας, που έφερε ρουμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, συγκρούστηκε με φορτηγό όχημα στο 18ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού, γύρω στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης. Στο σημείο προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο, μέχρι να απεγκλωβιστούν τα θύματα και να καθαρίσει ο δρόμος.