Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή σύλληψη Αφγανού διακινητή που μετέφερε λαθρομετανάστες από την Κίνα

159

Αστυνομικοί στην Θεσσαλονίκη συνέλαβαν έναν 38χρονο από το Αφγανιστάν, ο οποίος μετέφερε παράνομους μετανάστες από την Κίνα.

Ο δράστης προσπάθησε να εμβολίσει ένα από τα οχήματα των αστυνομικών, κατά την καταδίωξη του, ωστόσο αργότερα συνελήφθη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, μεσημβρινές ώρες χθες (01-04-2024), 38χρονο αλλοδαπό, ο οποίος ενέχεται σε μεταφορά παράτυπων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διενέργειας συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, εντοπίστηκε στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (ύψος Βαθύλακκου), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον προαναφερόμενο, ο οποίος δεν συμμορφώθηκε σε σήμα των αστυνομικών και τράπηκε σε φυγή αναπτύσσοντας ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Στη συνέχεια το παραπάνω αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε, αφού προηγουμένως προσπάθησε ανεπιτυχώς να εμβολίσει ένα από τα υπηρεσιακά οχήματα και συνελήφθη ο οδηγός παρά την αντίσταση που προέβαλε, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο εντοπίσθηκαν 5 αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Πηγή: Law & Order