Θεσσαλονίκη: Πιθανό να υπάρχει και δεύτερο μεταλλαγμένο κρούσμα

316

Από το πρωί είχε φτάσει στο σημείο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

 

Διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού πραγματοποιούν από το πρωί κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Μητρόπολη Νεαπόλεως, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και σε ακόμα τέσσερα σημεία στην ευρύτερη περιοχή, μετά το κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης που εντοπίστηκε χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, με κορωνοϊό διεγνώσθη και ιερέας του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως, στην περιοχή του Κορδελιού, ο οποίος είναι στενή επαφή του 36χρονου διακόνου που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό για πρώτη φορά στις 7 Ιανουαρίου και πριν από δύο ημέρες έδωσε δείγμα προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού.

«Υπάρχει ένα κρούσμα στον χώρο της εκκλησίας. Δεν χρειάζεται να πούμε λεπτομέρειες και να στοχοποιήσουμε άτομα. Αυτοί που πρέπει να ξέρουν, γνωρίζουν και θα γίνουν μια σειρά από μοριακά τεστ στις κοντινές επαφές του και scrining τεστ σε άτομα που ήταν στην ενορία που κυκλοφορούσε το συγκεκριμένο άτομο», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός.