Θράκη: Σύλληψη 2 διακινητών που προωθούσαν στην χώρα λαθρομετανάστες

188

Αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ορεστιάδας, συνέλαβαν στην Θράκη δύο διακινητές εκ των οποίων ένας αλλοδαπός και μία ημεδαπή, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, παράνομους μετανάστες.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, σε οικισμό της Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 6 παράνομους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια το όχημα ακινητοποιήθηκε έπειτα από πρόσκρουση σε έτερο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαποί.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν ο διακινητής, τρεις διακινούμενοι και οι δύο ημεδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ξάνθης για νοσηλεία.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το όχημα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών έχει δηλωθεί κλοπή την (26-3-24) σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν την ημεδαπή διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας 6 παράνομους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τα παραπάνω οχήματα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

Πηγή: Law & Order