Το δώρο από τις φυλακές Αλικαρνασσού στον νέο ένοικο του Μαξίμου

362

Πρόκειται για το σπίτι του Πίνατ.

 

Οι κρατούμενοι στις φυλακές της Αλικαρνασσού κατασκευάζουν σπιτάκια για σκύλους τα οποία θα διατεθούν σε φιλοζωϊκά σωματεία στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος που «τρέχουν» από κοινού η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και το σκυλόσπιτο του Πίνατ. Πρόκειται για το σκυλί που υιοθέτησε ο πρωθυπουργός και έγινε ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου.

Το Cretalive βρέθηκε στις φυλακές Αλικαρνασσού και ξεναγήθηκε στα εργαστήρια του σωφρονιστικού ιδρύματος, τα οποία λειτουργούν εδώ και περίπου 45 χρόνια.

Η φυλακή της Αλικαρνασσού στέκεται εκεί για σχεδόν 90 χρόνια τώρα. Κτιριακά τα προβλήματα είναι τεράστια. Οι πετρόκτιστοι τοίχοι αντιστέκονται με σθένος στην αναπόφευκτη φθορά του χρόνου. Όμως διαθέτει δύο στοιχεία που την ξεχωρίζουν από άλλες:

1ον είναι ίσως η μοναδική φυλακή στην Ελλάδα στην οποία οι κρατούμενοι προαυλίζονται σε μία έκταση 5-6 στρεμμάτων από χώμα.

2ον διαθέτει εδώ και τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες τα εργαστήρια στα οποία απασχολούνται δημιουργικά όσοι κρατούμενοι επιθυμούν.