Το X μπορεί να χρεώσει στους νέους χρήστες μια «μικρή χρέωση» για like, αναρτηση και χρέωση

364

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter) θα αρχίσει σύντομα να χρεώνει τους νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου και τα like, την απάντηση και την προσθήκη σελιδοδείκτη σε tweets, σύμφωνα με τον Elon Musk.

Ο λογαριασμός στην πλατφόρμα X Daily News, μια ροή που δημοσιεύει ενημερώσεις για θέματα του X, παρατήρησε σήμερα ότι οι συμβολοσειρές κειμένου στον ιστότοπο έχουν ενημερωθεί για να αναφέρουν μια μικρή ετήσια χρέωση που θα πρέπει να πληρώσουν οι νέοι χρήστες για να έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό δίκτυο.

Ο Μασκ είπε σε απάντηση ότι η χρέωση για τους νέους χρήστες είναι «ο μόνος τρόπος να περιοριστεί η ανελέητη επίθεση των bots».

Το τέλος έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν στη Νέα Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες και ο Μασκ λέει ότι ισχύει μόνο για όσους είναι νέοι στο Twitter. Όταν εγγραφεί ένας νέος χρήστης, ο χρήστης θα πρέπει να πληρώσει το τέλος ή να περιμένει τρεις μήνες για να μπορέσει να εμπλακεί στο δίκτυο.

Η ενημέρωση στον ιστότοπο Twitter:

«Οι νέοι λογαριασμοί πρέπει να πληρώνουν μια μικρή ετήσια χρέωση προτού μπορέσετε να δημοσιεύσετε, να κάνετε like, σελιδοδείκτη και να απαντήσετε. Αυτό γίνεται για να μειώσετε τα ανεπιθύμητα μηνύματα και να δημιουργήσετε μια καλύτερη εμπειρία για όλους. Μπορείτε ακόμα να ακολουθήσετε λογαριασμούς και να περιηγηθείτε στο X δωρεάν.»

 Το κείμενο δεν αναφέρει τη δυνατότητα δωρεάν ανάρτησης μετά από τρεις μήνες, αλλά ο Μασκ επιβεβαίωσε ότι το “write actions” θα είναι δωρεάν μετά από αυτό το χρονικό διάστημα.

Δεν είναι σαφές πώς η πολιτική θα σταματήσει τους spam λογαριασμούς και τα bots, καθώς οι spammers θα μπορούν να πληρώσουν το τέλος ή απλώς να δημιουργήσουν πολλούς λογαριασμούς και να περιμένουν να μπορέσουν να δημοσιεύσουν. Οι τακτικοί χρήστες, εν τω μεταξύ, θα μπορούσαν να αποθαρρυνθούν από τη χρήση του X λόγω του επιπλέον βήματος και του γεγονότος ότι άλλα κοινωνικά δίκτυα είναι δωρεάν.

Το τέλος φαίνεται να είναι περίπου 1$, καθώς κοστίζει 1,75 $ NZD στη Νέα Ζηλανδία. Η πολιτική πληρωμής για πρόσβαση δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί εκτός της Νέας Ζηλανδίας και των Φιλιππίνων.

Ο Μασκ είπε ότι οι ψεύτικοι λογαριασμοί χρησιμοποιούν επίσης «τον διαθέσιμο χώρο ονομάτων» περιορίζοντας τις επιλογές. Το X έχει απελευθερώσει πάνω από ένα εκατομμύριο ονόματα χρηστών μέχρι στιγμής και θα “ελευθερώσει δεκάδες εκατομμύρια τις επόμενες εβδομάδες”.