Τον θάνατο υψηλόβαθμου στελέχους της από πλήγμα ισραηλινού drone ανακοίνωσε η Χεζμπολάχ (βίντεο)

101

Το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ χθες Τρίτη, όταν ισραηλινό drone έπληξε αυτοκίνητο στο νότιο τμήμα της χώρας, ενώ κατά πηγή προσκείμενη στο λιβανικό ισλαμιστικό κίνημα Χεζμπολάχ, που πρόσκειται στο Ιράν, το ένα από τα θύματα ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος και «διοικητής» του στρατιωτικού του βραχίονα.

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε νωρίς σήμερα πως ο Χουσέιν Μεκί, 55 ετών, «έπεσε μάρτυρας στον δρόμο προς την Ιερουσαλήμ», κατά την έκφραση που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται σε μέλη της που σκοτώνονται σε εχθροπραξίες με τον ισραηλινό στρατό, ενώ και το Ισραήλ προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με λιβανικά μέσα ενημέρωσης, ο Χουσέιν Μεκί σκοτώθηκε στο «πλήγμα εχθρικού drone με στόχο αυτοκίνητο στον κεντρικό δρόμο που συνδέει την Τύρο με την Αλ Χους», το οποίο «προκάλεσε δυο μάρτυρες», όπως μετέδωσε νωρίτερα το ANI.

Από την επομένη του ξεσπάσματος του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, εκτυλίσσονται στην πράξη καθημερινές ανταλλαγές πυρών στα σύνορα του Ισραήλ και του Λιβάνου ανάμεσα στον στρατό και τη Χεζμπολάχ, που υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Νωρίτερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως πολίτης σκοτώθηκε και πέντε στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στο βόρειο Ισραήλ εξαιτίας ρουκέτας που εκτοξεύθηκε από τη λιβανική επικράτεια. «Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πλήξαμε δεκάδες θέσεις της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο», πρόσθεσαν.

Τους επτά και πλέον μήνες εχθροπραξιών έχουν χάσει τη ζωή τους 413 άνθρωποι στον Λίβανο, στην πλειονότητά τους μαχητές της Χεζμπολάχ και παλαιστινιακών ένοπλων κινημάτων, αλλά και 79 άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Στην ισραηλινή πλευρά έχουν σκοτωθεί συνολικά 24 άνθρωποι, 14 στρατιωτικοί και 10 άμαχοι, κατά επίσημους αριθμούς. Οι εχθροπραξίες έχουν επίσης εκτοπίσει δεκάδες χιλιάδες αμάχους και στις δυο πλευρές των συνόρων.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: OnAlert.GR