Τουρκία: Πυροβολισμοί στο δικαστικό μέγαρο Κωνσταντινούπολης – Νεκροί οι δύο δράστες

3212

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (6.2.2024) έξω από το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, ενώ οι φερόμενοι ως δράστες εξουδετερώθηκαν από πυρά αστυνομικών.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι από τους πυροβολισμούς υπάρχουν πέντε τραυματίες.

Οι είσοδοι και οι έξοδοι του δικαστικού μεγάρου έκλεισαν, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και ασθενοφόρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικαγιά δήλωσε: «Σήμερα στις 11:46 μ.μ. έγινε απόπειρα επίθεσης στον σταθμό ελέγχου μπροστά από την πύλη C του δικαστικού μεγάρου Καγκλαγιάν της Κωνσταντινούπολης. Δράστες ήταν δύο, μία γυναίκα και ένας άντρας, που είναι νεκροί. Τραυματίστηκαν 5 άτομα, μεταξύ των οποίων 3 αστυνομικοί».

Στο σημείο επικράτησε πανικός, ενώ όσοι άκουσαν τους πυροβολισμούς έπεσαν στο έδαφος. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Ήδη, ο επικεφαλής εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης και οι αναπληρωτές επικεφαλής εισαγγελείς εξετάζουν τη σκηνή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουνκ καταδίκασε την ένοπλη επίθεση και ευχαρίστησε «τους ηρωικούς αστυνομικούς που απέτρεψαν την ύπουλη επίθεση και εξουδετέρωσαν τους δύο υπόπτους. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους αστυνομικούς μας και στους πολίτες που τραυματίστηκαν από την επίθεση. Η δικαστική έρευνα που ξεκίνησε από την Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης μας για το περιστατικό συνεχίζεται προς πολλές κατευθύνσεις».