Τσακλόγλου για επικουρικές συντάξεις: Βιώσιμο το νέο σύστημα, προστατευμένοι οι ασφαλισμένοι

301

Τι δήλωσε για τις συντάξεις αλλά και το ασφαλιστικό σύστημα.

 

Για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, με το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου.

Πιο αναλυτικά, ο ίδιος ανέφερε στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” ότι το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης αφορά υποχρεωτικά τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και προαιρετικά όσους είναι ήδη ασφαλισμένοι και κάτω των 35 ετών.

Ο κ. Τσακλόγλου υπογράμμισε ότι οι ασφαλισμένοι με το νέο επικουρικό είναι προστατευμένοι από τις διακυμάνσεις των αγορών και έστειλε το μήνυμα ότι οι παλιοί ασφαλισμένοι δεν πρέπει να φοβούνται για τις επικουρικές τους συντάξεις.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τσακλόγου, οι νέοι ασφαλισμένοι θα πάρουν τα χρήματα που έχουν δώσει και θα πάρουν και κάποιες αποδόσεις.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός μίλησε για ένα βιώσιμο σύστημα και διεξοδικά ανέφερε ότι δημιουργείται ένα νέο ταμείο, που είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, μέσω του οποίου θα διαμορφωθούν οι ατομικοί “κουμπαράδες” όπου θα μπαίνουν οι εισφορές των ασφαλισμένων.