Υπουργός Εξωτερικών Σαουδικής Αραβίας: Καταδικάζουμε την ξένη επέμβαση σε εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών

329

Τι δήλωσε ο Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ.

 

Την ανάγκη της συνεργασίας και της κατανόσης όλων των χωρών της περιοχής υπογράμμισε, ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ (Faisal bin Farhan Al Saud).

Επεσήμανε ότι οι συνομιλίες στο Φόρουμ Φιλίας, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ήταν «πολύ βαθιές, άριστες σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, για την ενίσχυση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην περιοχή».

Συζητήθηκε πώς αντιμετωπίζεται ο κορωνοϊός και ποιες είναι οι επιπτώσεις του στην ασφάλεια και τη σταθερότητα, την επικράτηση του νόμου, αλλά και πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα προβλήματα με μια σημαντική συνεργασία.

«Καταδικάζουμε την επέμβαση χωρών στις εσωτερικές υποθέσεις των άλλων χωρών», τόνισε ο πρίγκιπας Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ και τόνισε ότι η Σαουδική Αραβία «υποστηρίζει όλες τις ειρηνευτικές διαδικασίες στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο για να υπάρχει το μέλλον που επιδιώκουμε όλοι για τους λαούς μας». «Υποστηρίζουμε όλες τις διαδικασίες για τη μη χρήση βίας και την αποκλιμάκωση των επεισοδίων», πρόσθεσε.

«Εμείς πάντα κοιτάμε τον κόσμο με βλέμμα ειρήνης γι’ αυτό είμαστε έτοιμοι και διατεθειμένοι να συνεργαστούμε όλοι μαζί για τη σταθερότητα και την ευημερία όλων των λαών μας. Ευχόμαστε να συνεχιστούν όλες οι πρωτοβουλίες από την ελληνική κυβέρνηση για να μπορέσουμε να βρισκόμαστε εδώ», κατέληξε.