Βόλος: 60χρονος γιατρός με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα έβαλε φωτιά στο σπίτι του για πολλοστή φορά

181

Για μια ακόμη φορά, κινητοποίησε την Πυροσβεστική ένας 60χρονος γιατρός με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ο οποίος κάθε τόσο βάζει φωτιά στο σπίτι του στη Νέα Ιωνία του Βόλου! Το νέο περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας, ευτυχώς χωρίς να πάθει κάτι ο ίδιος.

Ο άτυχος επιστήμονας είχε προσπαθήσει και τις προηγούμενες ημέρες να πυρπολήσει το σπίτι και μάλιστα οι πυροσβέστες τον είχαν βρει να… τρώει μακαρονάδα παρακολουθώντας τις φλόγες!Αν και είχε κριθεί απαραίτητη νοσηλεία του σε ψυχιατρικό ίδρυμα, το νοσοκομείο δεν μπορούσε να τον δεχθεί καθώς η Ψυχιατρική κλινική αντιμετωπίζει μόνο περιστατικά που απαιτούν βραχεία νοσηλεία.

Μετά την εκ νέου προσαγωγή του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, ο 60χρονος παθολόγος αφέθηκε ελεύθερος. Ο δικαστικός λειτουργός έδωσε κατεπείγουσα εντολή για έναρξη διαδικασίας δικαστικής συμπαράστασης και ανέθεσε στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία να αναζητήσει κατάλληλη ψυχιατρική δομή μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του γιατρού, ο αδελφός του διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπιστεί η κατάστασή του. Έτσι κι αλλιώς, ο 60χρονος δεν μπορεί να παραμείνει στο σπίτι του που, μετά τις διαδοχικές πυρκαγιές, δεν είναι πλέον κατοικήσιμο.