Βορίδης: Έρευνα για τυχόν έκνομες ενέργειες του δημάρχου Ιάσμου

246

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έκανε γνωστό πως θα διεξαχθεί έρευνα για τυχόν έκνομες ενέργειες του δημάρχου Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «ο υπουργός Εξωτερικών Μάκης Βορίδης επικοινώνησε, για το ζήτημα που έχει προκύψει εξαιτίας των ενεργειών του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα και του ζήτησε να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες του εν λόγω Δημάρχου προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος».
Σάλος από τον δήμαρχο που απολύει «γκιουλενιστές»

«Θεωρώ ότι υπάρχει μια παγκόσμια τρομοκρατική οργάνωση του Γκιουλέν», λέει ο Οντέρ Μουμίν, δήμαρχος Ιάσμου. Ο ίδιος προσθέτει πως «έχει χαρακτηριστεί από τον Ερντογάν τρομοκρατική οργάνωση. Προσπάθησε να ανατρέψει τον Ερντογάν. Έχει απλώσει τα πλοκάμια της».
Αν και κανείς θα περίμενε από έναν δήμαρχο να ζητάει από τον υπουργό Εσωτερικών να του χτίσει σχολεία ή να φτιάξει δρόμους, ο Οντέρ Μουμίν έχει κάνει στόχο ζωής να κυνηγήσει «γκιουλενιστές».
Απέλυσε μάλιστα μέσω ανάρτησης στο Facebook εργαζόμενους με την αιτιολογία πως είναι «γκιουλενιστές», καλώντας και τους υπόλοιπους στον δήμο του να παραιτηθούν.
«Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών: Καλεί άμεσα σε παραίτηση όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».
Ανάμεσά τους και πρώην στενοί του συνεργάτες που τον υποστήριξαν να εκλεγεί.