Βορίδης για τους λαθρομετανάστες στη Γαύδο: «Θα το αντιμετωπίσουμε κι αυτό»!

337

Στην έλευση δεκάδων μεταναστών στο νησί της Γαύδου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Μάκης Βορίδης. Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι «η μάχη ενάντια στην παράνομη μετανάστευση είναι μια διαρκής και συνεχής μάχη», με την ταυτόχρονη επισήμανση: «Ξέρω ότι είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα του πρωθυπουργού στη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο». «Τώρα ανοίγει με την Αίγυπτο, μια συζήτηση αντίστοιχη με αυτήν που είχε γίνει με την Τουρκία», εξήγησε δε.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η Γαύδος βρίσκεται συχνά σε αποκλεισμό λόγω καιρικών συνθηκών, ενώ διαθέτει έναν μόλις αστυνομικό. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς, πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει αυτό με την παρουσία τόσων λαθρομεταναστών.

Η φιλοξενία των λαθρομεταναστών από τους δήμους της Κρήτης επιβαρύνει τον προϋπολογισμό τους, χωρίς την παραμικρή αρωγή από το κράτος, ενώ οι δομές στο Βόρειο Αιγαίο έχουν αρχίσει και πάλι να γεμίζουν. Το ίδιο θα συμβεί αργά η γρήγορα και στις κεντρικές δομές της Αττικής, δεδομένου ότι μέχρι το καλοκαίρι εκτιμάται ότι θα καταφτάσουν στη χώρα μας περί τους 20.000 λαθρομετανάστες.

Η ΕΥΠ περιμένει 20.000 λαθρομετανάστες στη νότια Κρήτη

Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε, «από μια πολιτική ανοιχτών συνόρων -από το να περάσουν, να λιαστούν και να φύγουν, από την Ειδομένη και το βουλιάζουν τα νησιά- περάσαμε σε μια περιοριστική μεταναστευτική πολιτική, η οποία ελέγχει τα σύνορα, φτιάχνει τον φράχτη, σταματάει τις ροές […] ναι, τώρα, εμφανίζεται μια καινούρια πρόκληση που λέγεται ροή από την Κρήτη, θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό».

Αντικατάσταση πληθυσμού: Ρεκόρ αιτήσεων ασύλου στην ΕΕ το 2023: Κύπρος και Ελλάδα έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό αιτήσεων ασύλου αναλογικά με τον πληθυσμό τους!