Βρετανία: Η Ρωσία αναπτύσσει στρατηγικά συστήματα αεράμυνας S-300 και S-400

346

Η Ρωσία αύξησε τη χρήση πυραύλων αεράμυνας δευτερεύουσας επίθεσης εδάφους λόγω των κρίσιμων ελλείψεων πυραύλων αποκλειστικής επίθεσης εδάφους, ανακοίνωσε την Παρασκευή η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.

Η Μόσχα είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχει αναπτύξει στρατηγικά συστήματα αεράμυνας S-300 και S-400, σχεδιασμένα να καταρρίπτουν αεροσκάφη και πυραύλους σε μεγάλες αποστάσεις, κοντά στην Ουκρανία από την αρχή της εισβολής, σημειώνει το υπουργείο Άμυνας σε ενημέρωση.

Τα όπλα, τα οποία έχουν σχετικά μικρές κεφαλές, έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν αεροσκάφη, τονίζεται και προστίθεται ότι παρόλο που θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντική απειλή κατά οπλικών συστημάτων σε ανοιχτά και ελαφριά κτίρια, είναι απίθανο να διεισδύσουν σε σκληρές κατασκευές.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτά τα όπλα να χάσουν τους επιδιωκόμενους στόχους τους και να προκαλέσουν απώλειες αμάχων, επειδή οι πύραυλοι δεν είναι βελτιστοποιημένοι για αυτόν τον ρόλο και τα πληρώματά τους θα έχουν λίγη εκπαίδευση για τέτοιες αποστολές, καταλήγει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.