Βρετανικό ΥΠΑΜ: Σημαντικές απώλειες για την ελίτ της ρωσικής αεροπορίας

229

Η «ελίτ» της ρωσικής αεροπορίας – η VDV – έχει υποστεί «βαριές απώλειες» από την αρχή του πολέμου, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Παρόλο που η δύναμή της υπολογίζεται σε 45.000 στρατιώτες, η VDV έχει υποπέσει σε «αξιοσημείωτες αποτυχίες» κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία, όπως αναφέρει το βρετανικό υπουργείο.

Ανάμεσα σε αυτές είναι η προσπάθεια κατάληψης του στρατιωτικού αεροδρομίου Χοστομέλ, έξω από το Κίεβο, τον Μάρτιο και η αργή πρόοδος στο μέτωπο του Ιζίουμ, καθώς και η πρόσφατη αποτυχημένη και δαπανηρή προσπάθεια να περάσουν τον ποταμό Ντόνετς.

«Η VDV έχει αναλάβει αποστολές που ταιριάζουν καλύτερα στο βαρύ πεζικό και έχει υποστεί σοβαρές απώλειες. Η μέτρια επίδοσή της αντιπροσωπεύει την κακή διαχείρηση των δυνατοτήτων της και την αποτυχία της Ρωσίας να εξασφαλίσει την υπεροχή στον αέρα», σχολιάζει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Προσθέτει ότι αυτό είναι ένα άλλο δείγμα της αστάθειας που επικρατεί στον ρωσικό στρατό, παρά το γεγονός ότι το Κρεμλίνο έχει επενδύσει σε αυτόν τα τελευταία 15 χρόνια.