Ξεκινά η πρώτη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς – Με σύνθημα «η πολιτική επιστρέφει»

265

Με σύνθημα «η πολιτική επιστρέφει» και την ομιλία του Αλέξη Χαρίτση ξεκινάει σε λίγη ώρα η πρώτη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς στο ΣΕΦ.

Έπειτα από 120 και πλέον ανοιχτές συνελεύσεις και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, η Νέα Αριστερά κλείνει τον πρώτο κύκλο συγκρότησης της, αποκτά κεντρική οργανωτική δομή και οργανώσεις σε όλη τη χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο την Κυριακή θα συγκροτηθεί το κεντρικό όργανο Της Νέας Αριστεράς ενώ θα εγκριθεί και η πολιτική διακήρυξη.

Η ολοκλήρωση των εργασιών της Συνδιάσκεψης θα σημάνουν την έναρξη της προεκλογικής μάχης αλλά και της διαμόρφωσης του ευρωψηφοδελτίου. Η Νέα Αριστερά φτάνει στην Πανελλαδική της Συνδιάσκεψη με νέα πρόσωπα και εκπροσώπηση από πολλούς κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους.

Στην ανάγκη για μια ισχυρή αντιπολίτευση και εναλλακτική που δεν μπορούν να προσφέρουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και μια αξιόπιστη και μαχητική δύναμη της Αριστεράς που θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς για τους αριστερούς, δημοκρατικούς, προοδευτικούς πολίτες η Νέα Αριστερά δηλώνει παρών.

Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης θα ξεκινήσουν με τη συγκρότηση του τιμητικού προεδρείου και με χαιρετισμούς του Παλαιστίνιου Πρέσβη, του Δημήτρη Χριστόπουλου για το κράτος δικαίου, φοιτήτριας για το φοιτητικό κίνημα και εκπροσώπου των αγροτών. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει η κεντρική ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση.