ΥΠΕΞ Κίνας: Η επένδυση στην Κίνα είναι επένδυση στο μέλλον

212

Το να επενδύεις στην Κίνα σημαίνει να επενδύεις στο μέλλον, δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ.

Η Μάο έκανε αυτές τις δηλώσεις στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την κατάταξη της Κίνας στον Δείκτη Άμεσων Ξένων Επενδύσεων της Kearney για το 2024, η οποία, από την 7η θέση πέρυσι, ανέβηκε φέτος στην 3η θέση και βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης των αναδυόμενων αγορών. Ο δείκτης δημοσιεύθηκε από την κορυφαία παγκόσμια εταιρεία συμβούλων διαχείρισης Kearney.

Η Μάο είπε ότι τα τελευταία χρόνια, η Κίνα έθεσε σε εφαρμογή τον Νόμο για τις Ξένες Επενδύσεις, ενίσχυσε το νομικό πλαίσιο που σχετίζεται με το εξωτερικό και προώθησε την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Πρόσθεσε ότι τα πρότυπα και οι κανονισμοί σε διάφορους τομείς έχουν βελτιωθεί και το επενδυτικό περιβάλλον είναι πιο σταθερό, διαφανές και προβλέψιμο.

Στα πλαίσια της προώθησης του θεσμικού ανοίγματος της Κίνας για να ευθυγραμμιστεί με τους διεθνείς οικονομικούς και εμπορικούς κανόνες υψηλού επιπέδου, η Μάο είπε ότι, το 2013, στον πρώτο αρνητικό κατάλογο της Κίνας για τις ξένες επενδύσεις, υπήρχαν 190 στοιχεία.

“Τώρα ο αριθμός του εθνικού αρνητικού καταλόγου έχει μειωθεί σε 31 και ο αριθμός του αρνητικού καταλόγου των πιλοτικών ζωνών ελεύθερου εμπορίου σε 27”, είπε η Μάο, προσθέτοντας ότι το υγιές επενδυτικό περιβάλλον και το άνοιγμα υψηλών προτύπων έχουν αυξήσει την εμπιστοσύνη των ξένων επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Κίνα.

Η εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Κίνα συνεχίζει να βελτιώνει το επιχειρηματικό περιβάλλον και να διευρύνει τον χώρο για αμοιβαία επωφελή συνεργασία μέσω της ανάπτυξης νέων ποιοτικών παραγωγικών δυνάμεων προκειμένου να μοιραστεί με τον ευρύτερο κόσμο την αγορά και τα αναπτυξιακά μερίσματα της Κίνας.