Ζάκυνθος: Εκατοντάδες τουρίστες χωρίς μάσκα στον Λαγανά – Αδιαφορούν για τα μέτρα (Vid)

453

Ενώ η Ζάκυνθος βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των βρετανικών ΜΜΕ για την πτήση τουριστών προς το Ηνωμένο Βασίλειο, στο Λαγανά οι τουρίστες επιμένουν να αγνοούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Την κατάσταση που επικρατεί στο κεντρικό δρόμο του Λαγανά αποτυπώνει βίντεο του zantetimes.gr. Αγκαλιά και πλάι-πλάι, δεκάδες νεαροί αδιαφορούν τόσο για την υγεία τους όσο και για τη διασπορά του ιού, εμφανώς επηρεασμένοι από την κατανάλωση αλκοόλ.

Οι τουρίστες από την περιοχή, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων στις 12 τα μεσάνυχτα στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό, μαζεύονται στην παραλία, όπου και παραμένουν μέχρι το πρωί.

Oι νεαροί τουρίστες προμηθεύονται αλκοόλ από κάβες και συνεχίζουν τη διασκέδασή τους χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και ανεξέλεγκτα στην παραλία, την οποία και αφήνουν γεμάτη σκουπίδια, μπουκάλια, κάποια από αυτά σπασμένα, και κουτιά αναψυκτικών. Πολλοί τουρίστες είναι εντελώς απείθαρχοι, δεν φορούν μάσκα και επιμένουν να συνωστίζονται και να συμπεριφέρονται γενικά σαν να μην υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού.

Λίγη ώρα μετά την… κάθοδο των τουριστών, έφτασε στο σημείο που είχαν συγκεντρωθεί και η αστυνομία. Από τα μεγάφωνα ενός περιπολικού ακούστηκε το γνωστό μήνυμα για τον κορωνοϊό και η έκκληση προς τους νεαρούς να διαλυθούν. Κάποιοι υπάκουσαν και κάποιοι όχι.