Θωμαΐδης: Αν δεν εμβολιαστούν οι νέοι, θα επιβεβαιωθεί ο Σύψας για τα 15.000 κρούσματα τον Αύγουστο

267

Σήμα κινδύνου από τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας Νίκο Θωμαΐδη, ο οποίος σε συνέντευξή του τόνισε πως αν δεν εμβολιαστούν οι νέοι θα επιβεβαιωθεί ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Νίκος Σύψας ο οποίος έκανε λόγο για 15.000 με 20.000 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως τον Αύγουστο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αποκάλυψε αναφερόμενος στα 3109 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη από τον ΕΟΔΥ πως “το νούμερο των 3000 μολύνσεων ήρθε πιο νωρίς από ότι περιμέναμε”, υπενθυμίζοντας ότι είχε κάνει αντίστοιχη εκτίμηση για τις αρχές Αυγούστου.

“Τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού σε όλη την επικράτεια που επιβεβαιώνουν οι μετρήσεις στα λύματα”, πρόσθεσε εν συνεχεία, σημειώνοντας ότι “η έξαρση ξεκινά από την Αττική και δύο περιοχές στην Κρήτη αλλά επεκτείνεται πλέον και σε άλλες περιοχές, Λάρισα, Θεσσαλονίκη”.

“Εμβόλια, ιχνηλάτηση κρουσμάτων και περιοριστικά μέτρα τα όπλα μας”
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής διπλασιάστηκε σημειώνοντας αύξηση κατά 105% και πως σε διάστημα δύο εβδομάδων, η αύξηση ιικού φορτίου ξεπερνά το 170%.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν αντίστοιχη θα είναι και η αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, δήλωσε πως οι μετρήσεις αυτές δεν οδηγούν αναλογικά σε διπλασιασμό και πως οι αριθμός των κρουσμάτων εξαρτάται και από τον αριθμό των διαγνωστικών τεστ που διενεργούνται.

Τέλος, επανέλαβε ότι τα τρία όπλα που έχουμε στη μάχη κατά της πανδημίας είναι η αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών, η αυξημένη ιχνηλάτηση και ο περιορισμός των κρουσμάτων μέσω των περιοριστικών μέτρων.