Πλεύρης για καταγγελία απώλειας παιδιού στη Θεσσαλονίκη: Τη διερευνούμε με τη δέουσα σοβαρότητα

243

Την εντολή που έχει δώσει να διερευνώνται από τις διοικήσεις των νοσοκομείων άμεσα όλες οι καταγγελίες που αφορούν τυχόν ιατρική αμέλεια στο ΕΣΥ «ειδικά στις περιπτώσεις που η καταγγελία συνδέεται με απώλεια ανθρώπινης ζωής» υπενθύμισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με αφορμή την καταγγελία εγκύου ότι έχασε το παιδί που κυοφορούσε αφού την έδιωξαν από νοσοκομείο γιατί έληγε η εφημερία.

Ο υπουργός Υγείας τονίζει ότι και αυτή η καταγγελία θα διερευνηθεί «με τη δέουσα σοβαρότητα από τα αρμόδια όργανα» προσθέτοντας, επίσης, ότι «το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικο παρέχει στη συντριπτική του πλειοψηφία τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ με πλήρη σεβασμό στους ασθενείς και αυταπάρνηση».

Η καταγγελία της γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη

Αδιανόητη και εγκληματική συμπεριφορά καταλογίζει σε γιατρούς δύο νοσοκομείων ένα ανδρόγυνο από τη Θεσσαλονίκη. Η γυναίκα ως ετοιμόγεννη έγκυος μετέβη στο «Ιπποκράτειο» αλλά την έδιωξαν επειδή έληγε η εφημερία του νοσοκομείου και όταν μεταφέρθηκε στο «Παπαγεωργίου» που εφημέρευε δεν την υπέβαλλαν σε επείγουσα καισαρική τομή, με αποτέλεσμα να υποστεί επιπλοκές και να χαθεί η ζωή του νεογέννητου παιδιού της.

Το ζευγάρι υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητώντας την ποινική δίωξη των γιατρών που επιλήφθηκαν του περιστατικού και στα δύο νοσοκομεία.

Στις 26 Φεβρουαρίου 2022, η γυναίκα, η οποία ήταν σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, διανύοντας της 39η εβδομάδα της κύησης της, μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το σύζυγό της στο εφημερεύον νοσοκομείο «Ιπποκράτειο». Όπως περιγράφεται στη μήνυση, είχε αφόρητους πόνους και συσπάσεις στη μήτρα, με αίμα, ενώ ήταν ασυμπτωματική ασθενής της νόσου Covid -19 και εμβολιασμένη με δύο δόσεις.