Α. Γεωργιάδης: Είμαι κατά των καταλήψεων

194

Ο Αντιπρόεδρος της  ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, δήλωσε πως δεν θα χαρίσει στην Χρυσή Αυγή τους μαθητές και τόνισε πως ο ίδιος είναι κατά των καταλήψεων.

“Τι θα έχουμε τώρα; Τις καλές αριστερές καταλήψεις και τις κακές καταλήψεις όσων δεν σας βολεύουν;” είπε ο κ. Γεωργιάδης. “Με ποιο ηθικό ανάστημα θα πείτε τώρα στους μαθητές να μην κάνουν καταλήψεις; Εσείς που είπατε στους μαθητές ότι μπορούν να κατηγορούν τους πολιτικούς; Να έχουν γνώμη για όλα τα θέματα;”

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο περιστατικό με τον μαθητή που μούτζωνε τους πολιτικούς σε μαθητική παρέλαση πριν έρθουν οι ΣΥΡΖΑ-ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση. “Θυμάστε τον χαμό που έγινε όταν ο μαθητής είχε μουτζώσει τους επισήμους; Τότε εσείς μιλάγατε για το νεολαιίστικο κίνημα που φουντώνει. Με ποιο ηθικό δικαίωμα τους κρίνετε σήμερα; Τότε ήταν καλό το κίνημα και τώρα που κάνουν καταλήψεις για την Μακεδονία είναι κακό; Έχουμε δηλαδή τις καλές αριστερές καταλήψεις και τις κακές άλλες;”

Στον κ. Γεωργιάδη απάντησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φωτεινή Βάκη λέγοντας πως “το θέμα δεν είναι είμαστε υπέρ ή κατά καταλήψεων αλλά αν είμαστε υπέρ ή κατά του εκφασισμού του σχολείου, του  ρατσιστικού μίσους στα σχολεία. Και  αναλογιστείτε τις ευθύνες σας για την πολιτική καπηλεία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χτυπήσει το κουδούνι του σχολείου στο φασισμό”.