Λίβανος: Ισραηλινό F-35 βομβάρδισε τη Βηρυτό – Στόχος γειτονιά προπύργιο της Χεζμπολάχ

49

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι πραγματοποίησε «στοχευμένη» αεροπορική επιδρομή στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό, μετά το μπαράζ ρουκετών που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ.

Το χτύπημα έγινε στο προάστιο Νταχιγιέ (Dahiyeh), γνωστό προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Ο στρατός λέει ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στις οδηγίες για τους αμάχους σε αυτό το στάδιο και θα παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το «στοχευμένο χτύπημα» σύντομα.

Τα λιβανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ένα ισραηλινό F-35 πραγματοποίησε την επίθεση, με δύο πυραύλους. Η επίθεση είχε στόχο ένα κτίριο στο προάστιο της Βηρυτού, όπου πιθανότατα στέγαζε μέλη της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές ασφαλείας, στόχος ήταν ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης, ωστόσο δεν είναι γνωστό ποιος ακριβώς ήταν ή αν σκοτώθηκε στην αεροπορική επίθεση.

Νωρίτερα σήμερα, οι IDF πραγματοποίησαν στοχευμένη επίθεση με drone στο νότιο Λίβανο, καθώς ένας πράκτορας της Χεζμπολάχ εντοπίστηκε να εισέρχεται σε ένα κτίριο στην περιοχή Kafr Kila.

Παράλληλα, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν πολλά άλλα κτίρια που χρησιμοποιούσε η φιλοϊρανική ένοπλη οργάνωση στις περιοχές Aitaroun, Kafr Kila, Mays al-Jabal, Taybeh, Odaisseh και Yaroun.

Με πληροφορίες από: Times of Israel / Φωτογραφία Reuters

Πηγή: OnAlert.GR