Ντροπή! “Μπιπ” στη φράση “Ιησούς Χριστός”!

106

Ο διωγμός της χριστιανικής πίστης δεν είναι όπως φαίνεται απλώς μια πτυχή της παράνοιας που έρχεται με καλπασμό από δυσμάς αλλά είναι μια βασική στρατηγική στόχευση.
Αυτό έγινε σαφές κατά τη διάρκεια της τελετής των βραβείων EMMY που μετέδιδε την περασμένη Κυριακή το ABC. Ο ηθοποιός Jeremy Allen White όταν παρέλαβε το βραβείο του για τη συμμετοχή του στη σειρά “The Bear”… τόλμησε να ξεστομίσει την φράση “Jesus Christ” (Ιησούς Χριστός) ως ένα επιφώνημα θαυμασμού. Όμως οι ιθύνοντες του ABC το αντικατέστησαν με το γνωστό “μπιπ” που μπαίνεις στις βωμολοχίες! Και πως το έκαναν αυτό; Όπως εξηγεί η ιστοσελίδα indiewire.com που ειδικεύεται στον χώρο του θεάματος το ABC είχε φροντίσει η μετάδοση να γίνεται με κάποια δευτερόλεπτα καθυστέρησης ώστε να μπορεί να γίνεται “λογοκρισία” σε ό,τι θεωρούσαν ακατάλληλο ή μη αποδεκτό από την ατζέντα.
Κοντολογίς ακόμα και το άκουσμα του Χριστού η πίστη στον οποίο είναι κοινό χαρακτηριστικό των περισσοτέρων πολιτών της δύσης αποτελεί μη αποδεκτή αναφορά στον δημόσιο λόγο.
Φυσικά υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις για αυτή την φασιστική λογοκρισία. Βεβαίως όχι από τους υπέρμαχους των δικαιωμάτων γιατί από τη λίστα τους απουσιάζει το δικαίωμα να είσαι Χριστιανός.
Ο Ιησούς Χριστός!

Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα του indiewire.com

https://www.indiewire.com/features/commentary/what-did-jeremy-allen-white-say-bleeped-emmys-speech-1235048010/