IDF: Ανακοίνωσαν πως έπληξαν πυροβολαρχίες της Χεζμπολάχ πριν εκτοξεύσουν ρουκέτες στο Ισραήλ

57

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (Israel Defence Forces – IDF) ανακοίνωσε πως έπληξαν σήμερα 21/9/2024 180 στόχους στο Νότιο Λίβανο, καταστρέφοντας εκατοντάδες κάννες εκτοξευτών της Χεζμπολάχ, λίγο πριν εξαπολύσουν επίθεση στο Ισραήλ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των IDF, «ακολουθώντας τις σειρήνες που ήχησαν την περασμένη ημέρα στις περιοχές της Άνω Γαλιλαίας, των Υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σαφέντ, εντοπίστηκαν περίπου 90 εκτοξεύσεις βλημάτων που περνούσαν από τον Λίβανο στο ισραηλινό έδαφος».

«Την τελευταία ώρα, η IAF (σσ Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία) χτύπησε εκατοντάδες κάννες εκτοξευτών που ήταν έτοιμες για άμεση χρήση εξαπολύοντας ρουκέτες προς το ισραηλινό έδαφος», σημειώνουν οι IDF.

Επιπλέον, το πυροβολικό του Ισραηλινού Στρατού έπληξε ορισμένες περιοχές στο νότιο Λίβανο.

«Ο Ισραηλινός Στρατός θα συνεχίσει να επιχειρεί για να διαλύσει και να υποβαθμίσει τις δυνατότητες και τις τρομοκρατικές υποδομές της Χεζμπολάχ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε δεύτερη ανακοίνωση οι IDF σημειώνουν πως εξάρθρωσαν σχεδόν ολοκληρωτικά την στρατιωτική αλυσίδα διοίκησης της Χεζμπολάχ, μετά την «εξάλειψη δώδεκα σημαντικών τρομοκρατών», συμπεριλαμβανομένου του Ιμπραήμ Ακίλ χθες.

«Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε εναντίον οποιασδήποτε τρομοκρατικής οργάνωσης που αποτελεί απειλή για τους πολίτες μας σε κάθε μέτωπο», αναφέρουν οι IDF.

Πηγή: OnAlert.GR