Κουρσκ: «Τουλάχιστον 31 νεκροί άμαχοι και 256 τραυματίες από την ουκρανική επίθεση» υποστηρίζει η Μόσχα

80

Τουλάχιστον 31 άμαχοι είχαν σκοτωθεί και 256 είχαν τραυματιστεί κατά την ουκρανική επίθεση στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ επίσης ανέφερε πως 131.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει τις πιο επικίνδυνες περιοχές στην περιφέρεια του Κουρσκ.

Η Ουκρανία εξαπέλυσε στις 6 Αυγούστου τη μεγαλύτερη επίθεση από το εξωτερικό εναντίον της Ρωσίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς ουκρανικά στρατεύματα διέσχισαν τα σύνορα με τη δυτική ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, υποστηριζόμενα από σμήνη εναέριων μη επανδρωμένων οχημάτων και βαρύ πυροβολικό, μεταξύ των οποίων δυτικής κατασκευής όπλα.

Την περασμένη Παρασκευή ο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο στρατός μας κάνει τη δουλειά του. Θα εκπληρώσει την αποστολή του. Ο έλεγχος θα αποκατασταθεί. Η κατάσταση, βέβαια, σε εκείνες τις περιοχές που είναι υπό τον έλεγχο Ουκρανών μαχητών λοιπόν, βέβαια, είναι ακραία και θα διορθωθεί εγκαίρως».

Η εισβολή των ουκρανικών δυνάμεων στην ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ έδωσε σημαντική ώθηση στο ηθικό των δυνάμεων του Κιέβου έπειτα από μήνες αργής ρωσικής προόδου στην ανατολική Ουκρανία. Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ισχυρίστηκε πρόσφατα πως η επιχείρηση κατάφερε να αποσπάσει σχεδόν 40.000 Ρώσους στρατιώτες απαλύνοντας ένα μέρος της ρωσικής πίεσης στην ουκρανική περιφέρεια του Ντονμπάς.

Πηγή: OnAlert.GR