ΗΠΑ: 64χρονος από το Άινταχο απείλησε να δολοφονήσει τον Τραμπ – Εννέα απειλητικά τηλεφωνήματα στο Μαρ-α-Λάγκο

66

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε έναν άνδρα από το Άινταχο που απείλησε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ με τηλεφωνήματα που έκανε στο Μαρ-α-Λάγκο, το θέρετρο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στη Φλόριντα.

Ο 64χρονος Γουόρεν Τζόουνς Κρέιζιμπουλ από το Σάντποϊντ του Άινταχο έκανε τουλάχιστον εννέα απειλητικά τηλεφωνήματα στην έπαυλη του Τραμπ στις 31 Ιουλίου, δύο εβδομάδες μετά την πρώτη απόπειρα δολοφονίας του Ρεπουμπλικανού προεδρικού υποψηφίου, σύμφωνα με ποινική καταγγελία και ένορκη κατάθεση, όπως ανέφερε το Forbes.

«Θα βρω τον Τραμπ. Κατεβαίνω αύριο στο Μπέντμινστερ. Θα τον σωριάσω κάτω προσωπικά και θα τον σκοτώσω», είπε ο άνδρας σε ένα από τα τηλεφωνήματα αναφερόμενος στη λέσχη γκολφ του Τραμπ στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσι.

Εννέα απειλητικά τηλεφωνήματα κατά του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο
Η ασφάλεια του Μαρ-α-Λάγκο είπε στη Μυστική Υπηρεσία ότι από τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου έγιναν άλλα οκτώ απειλητικά τηλεφωνήματα, σύμφωνα με τα δικόγραφα.

Ένας λογαριασμός στο Facebook, που φέρεται να ανήκει στον 64χρονο, περιλάμβανε κι άλλες απειλές βίας εις βάρος του Τραμπ, αλλά και αναφορές στον Τζέφρι Έπσταϊν, τον «Τζον Τζον Κένεντι τζούνιορ» και μια «σκιώδη κυβέρνηση».

Ο Τζόουνς Κρέιζιμπουλ συνελήφθη την 1η Αυγούστου και 20 μέρες αργότερα του απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Άινταχο, αλλά ο ίδιος δήλωσε αθώος σε μία εξ’ αυτών για εκτόξευση απειλών κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ. Η δίκη του προγραμματίστηκε για τις 28 Οκτωβρίου.

Πυρά εκπροσώπου του Τραμπ κατά Χάρις και Δημοκρατικών
Ο εκπρόσωπος του εκλογικού επιτελείου του Τραμπ, Στίβεν Τσουνγκ έσπευσε να ρίξει στην Κάμαλα Χάρις και τους Δημοκρατικούς την ευθύνη για τις απειλές.

«Η Κάμαλα Χάρις και οι φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί είναι εκείνοι που είναι διαταραγμένοι», ανέφερε σε δήλωσή του τη Δευτέρα. «Έγιναν δύο αποτρόπαιες απόπειρες δολοφονίας κατά του προέδρου Τραμπ και η βίαιη ρητορική τους ευθύνεται άμεσα».

Ο Τσουνγκ κάλεσε την Χάρις και τους Δημοκρατικούς να ζητήσουν συγνώμη: «Εάν οι Δημοκρατικοί και η Καμάλα Χάρις δεν βγουν να ζητήσουν συγγνώμη για τη ρητορική μίσους και δεν μειώσουν τις επιθέσεις τους που έχουν ανάψει τις φλόγες της βίας, αυτό θα σημαίνει ότι υποστηρίζουν ρητά και υποκινούν περισσότερη αιματοχυσία εναντίον του Προέδρου Τραμπ», είπε ο Τσουνγκ.

Η Χάρις έχει καταδικάσει τις πράξεις πολιτικής βίας εις βάρος του Τραμπ, με ανακοίνωσή της μετά την δεύτερη φερόμενη απόπειρα εις βάρος του στο Γουέστ Παλμ Μπιτς.

Απειλές μέσω του Διαδικτύου έχουν διατυπωθεί και εις βάρος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της αντιπροέδρου Χάρις.