Πανηγυρίζει ο Χερτ Βίλντερς: Η Ολλανδία ζητά εξαίρεση από τους κανόνες της ΕΕ για το άσυλο – Ετοιμάζει νόμους εκτάκτου ανάγκης!

62

Ο ολλανδικός κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός υπέβαλε αίτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παρέκκλιση από τους κανόνες της ΕΕ για το άσυλο. Αυτό αποσκοπεί στη σημαντική μείωση του αριθμού των μεταναστών που εισέρχονται στην Ολλανδία, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Bild.

Το μέλος του ισχυρότερου κυβερνητικού εταίρου, ηγέτης του Κόμματος για την Ελευθερία, Χερτ Βίλντερς (PVV) σχολίασε την απόφαση με ένα μήνυμα ευφορίας στη διαδικτυακή πλατφόρμα X: «Οι καιροί αλλάζουν στην Ευρώπη. Η ολλανδική κυβέρνησή μας θέλει έξοδο από την πολιτική της ΕΕ για τη μετανάστευση και το άσυλο και ετοιμάζει νόμους εκτάκτου ανάγκης».

Βίλντερς: «Η φωνή του λαού θα ακουστεί»

Ο Βίλντερς υπογράμμισε ότι και άλλες χώρες επανεξετάζουν τις πολιτικές τους: «Η γερμανική κυβέρνηση μόλις εισήγαγε αυστηρότερους συνοριακούς ελέγχους, η ουγγρική κυβέρνηση στοχεύει επίσης σε μια έξοδο, η Ιταλία στέλνει τώρα αμέσως πίσω τους παράνομους λαθρομετανάστες, η Σουηδία έχει περιορίσει την πολιτική της για το άσυλο κ.ο.κ.».

Ο Βίλντερς τόνισε ότι η εκλογική νίκη του κόμματός του έκανε πράγματι τη διαφορά. «Η φωνή του λαού ακούγεται. Γινόμαστε ισχυρότεροι με κάθε νέα εκλογική αναμέτρηση και ενισχύουμε τον αγώνα μας κατά της παράνομης μετανάστευσης».

Στη Σουηδία, περισσότεροι λαθρομετανάστες επαναπατρίζονται παρά εισέρχονται στη χώρα

Μάλιστα, μετά τη γνωστοποίηση της ολλανδικής αίτησης, η Ουγγαρία ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει παρόμοια παρέκκλιση. Ο Ούγγρος υπουργός ΕΕ Γιάνος Μπόκα (μη κομματικός) δήλωσε ότι «χρειάζονται δραστικά μέτρα» για τον περιορισμό της λαθρομετανάστευσης. Ως εκ τούτου, η Ουγγαρία θα πρέπει σύντομα να είναι σε θέση να καθορίσει τη μεταναστευτική της πολιτική ανεξάρτητα από την ΕΕ.

Η ιταλική κυβέρνηση προχώρησε τον Φεβρουάριο σε Σύμφωνο για τη Μετανάστευση με την Αλβανία. Σύμφωνα με τη συμφωνία αυτή, οι αιτούντες άσυλο που περισυλλέγονται από πλοία στη Μεσόγειο δεν θα μεταφέρονται πλέον αυτόματα στην Ιταλία στο μέλλον. Αντ’ αυτού, οι αιτήσεις ασύλου θα αποφασίζονται στην ανοικτή θάλασσα – εάν ένα άτομο δικαιούται άσυλο, θα φιλοξενείται σε κέντρο υποδοχής στην Αλβανία.

Η Σουηδία εισήγαγε τον Αύγουστο μια μεταναστευτική μεταρρύθμιση. Έκτοτε, στους αιτούντες άσυλο δόθηκαν μεγαλύτερα κίνητρα για να κερδίσουν τα προς το ζην – εάν δεν είναι σε θέση να το κάνουν, λαμβάνουν ημερήσιο επίδομα από ένα γραφείο. Επιπλέον, οι επιλογές διαμονής έχουν περιοριστεί. Ως αποτέλεσμα, για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια, περισσότεροι λαθρομετανάστες εγκατέλειψαν τη Σουηδία παρά μετανάστευσαν σε αυτήν.

Πηγή: NewsFire.GR