Ηχηρό μήνυμα Λαβρόφ: Η Ρωσία θα νικήσει στην Ουκρανία, η Δύση δεν καταλαβαίνει άλλη γλώσσα

63

Η Ρωσία θα κερδίσει τη σύγκρουση που εξαπέλυσε η Δύση με τη μεσολάβηση της Ουκρανίας, επειδή οι δυτικές χώρες δεν καταλαβαίνουν άλλη γλώσσα, διαμήνυσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξή του στο TASS.

«Η νίκη είναι απαραίτητη. Δεν καταλαβαίνουν καμία άλλη γλώσσα. Αυτή η νίκη θα είναι δική μας, δεν έχουμε καμία αμφιβολία.

Έχουμε γίνει πραγματικά ενωμένοι απέναντι στον πόλεμο που η Δύση εξαπέλυσε εναντίον μας με τη μεσολάβηση της Ουκρανίας», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Οι ΗΠΑ επιδεινώνουν τις συγκρούσεις παγκοσμίως

Η κατάσταση στην Ουκρανία και τη Λωρίδα της Γάζας απλώς επιβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ ως «λύτης προβλημάτων» απλώς επιδεινώνουν τις συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο, τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

«Όπου η Δύση εμπλέκεται ως ο κύριος «διορθωτής», συγγνώμη για την αργκό μου, προκύπτει μια κατάσταση κρίσης, όλα γίνονται πολύ χειρότερα: εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, καταστροφές, κοινωνικοοικονομικά προβλήματα. Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση κατά τη διάρκεια της ενεργού δραστηριότητάς μου στη διεθνή σκηνή, όπου η ανάμειξη της Δύσης οδήγησε σε κάτι θετικό. Και τώρα παρατηρούμε παρόμοια κατάσταση με την Ουκρανία και με την αντιπαράθεση Παλαιστίνης-Ισραήλ», τόνισε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης.

Η σιωπή του ΟΗΕ για το Κουρσκ

Η ηγεσία του ΟΗΕ προτιμά να μην αναφέρει την ουκρανική εισβολή στην παραμεθόρια περιοχή Kursj της Ρωσίας, όπου το καθεστώς του Κιέβου επιτίθεται σε αμάχους με δυτικά όπλα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

«Τώρα, με τις τρομοκρατικές ομάδες να επιτίθενται στην περιοχή του Κουρσκ με σύγχρονα δυτικά όπλα – κατοικίες βομβαρδίζονται εκεί σε καθημερινή βάση, σπίτια, κοινωνικές εγκαταστάσεις, πολίτες οδηγούνται σε ασφαλέστερες τοποθεσίες.

Δεν έχω ακούσει τίποτα από τους εκπροσώπους του ΟΗΕ που είναι αρμόδιοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου, φυσικά, του γενικού γραμματέα», σημείωσε ο Λαβρόφ.

Πηγή: bankingnews.gr