Τζανακόπουλος: Η Τουρκία να μη μπλέκει τη σκιά της με το μπόι της

236

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε ότι τετελεσμένα στο Αιγαίο υπάρχουν, περιγράφονται στις διεθνείς συνθήκες τις οποίες οι Τουρκία θα πρέπει να αποδεχθεί διότι καλώς ή κακώς, τις έχει υπογράψει. Διεμήνυσε δε «Η Τουρκία να μη μπλέκει τη σκιά της με το μπόι της».

Ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σχολιασε το χθεσινό περιστατικό με την επιχείρηση παρενόχλησης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους και είπε ότι ζητήθηκε σχέδιο πτήσης, σηκώθηκαν αμέσως ελληνικά μαχητικά και τα τουρκικά απομακρύνθηκαν ενώ δεν υπήρξε καν παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “η Τουρκία θα πρέπει να καταλάβει ότι η ρητορική της όξυνσης, δεν της έχει πάει καλά. Χάνει διαρκώς έδαφος στο πεδίο των διεθνών σχέσεων” και βρίσκεται “εξαιρετικά απομονωμένη”. 

Όσον αφορά το θέμα των οχτώ τούρκων αξιωματικών που ζητούν άσυλο και τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν σε φυλακή της Αδριανούπολης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαιότητα σε δυο ανόμοιες περιπτώσεις, οι οχτώ Τούρκοι ζήτησαν άσυλο και πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες». Το έχει πει κι ο πρωθυπουργός, τούρκοι πραξικοπηματίες δεν είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα, άλλα υπάρχουν δικαιοκρίτες διαδικασίες εξήγησε. 

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επέμενε ότι η έξοδος από το πρόγραμμα θα είναι καθαρή γιατί δεν θα «υπάρχει οποιαδήποτε πιστοληπτική γραμμή όπως επεδίωξαν πολιτικές δυνάμεις στη χώρα μας». «Δεν θα υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα οπότε δεν θα υπάρξουν νέες δεσμεύσεις» επέμεινε.
Κατά τον κ. Τζανακόπουλο η πορεία της εξόδου από το τρίτο πρόγραμμα είναι σταθερή.

«Το ΔΝΤ διαχρονικά υποεκτιμά… Όποια πρόβλεψη κι αν κάνει, έχει χάσει και την αξιοπιστία του από τις προβλέψεις των δυο προηγούμενων προγραμμάτων, και από τις προβλέψεις για το 2015, το 2016 και το 2017.