Νετανιάχου: «Πόλεμος της Αναγέννησης» η μάχη κατά της Χαμάς – Συγκάλεσε έκτακτη ενημέρωση ασφαλείας

61

Ο πρωθυπουργός του Ισαήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου συγκάλεσαι έκτακτη ενημέρωση για την ασφάλεια μετά την κυβερνητική συνεδρίαση για την επέτειο των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος στους Times of Israel.

Η συνάντηση φαίνεται να είναι επείγουσα, καθώς η προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντερμέρ και του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή.

Ο Νετανιάχου, νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του υπουργικού πολεμικού συμβουλίου πρότεινε να αλλάξει το όνομα της επιχείρησης «Σιδερένια Ξίφη», δηλαδή του πολέμου με τη Χαμάς στη Γάζα, σε «Πόλεμος της Αναγέννησης», σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

«Αλλάζουμε την πραγματικότητα της περιφερειακής ασφάλειας στο πεδίο για χάρη των παιδιών μας, για το μέλλον μας και για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί ποτέ μια άλλη 7η Οκτωβρίου», τόνισε ο Νετανιάχου στην κυβερνητική συνεδρίαση, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου, αφότου αναφέρθηκε στα «επτά μέτωπα» που πιστεύει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ότι αντιμετωπίζει η χώρα του (Γάζα, Δυτική Όχθη, Λίβανος, Συρία, Ιράν, Υεμένη και Ιράκ).

Σε μία εκδήλωση στην Ιερουσαλήμ για την θλιβερή επέτειο της 7ης Οκτωβρίου, ο Νετανιάχου δήλωσε: «Αυτή την ημέρα, σ’ αυτό τον τόπο και σε πολυάριθμα μέρη της χώρας μας, θυμούμαστε τους νεκρούς μας, τους ομήρους μας, τους οποίους είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε πίσω, και τους ήρωές μας που έπεσαν για την υπεράσπιση της πατρίδας και της χώρας».

Πηγή: OnAlert.GR