Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε αυλή γυμνασίου στη Νεάπολη

69

Φωτιά στην πίσω αυλή του 4ου-5ου Γυμνάσιου Νεάπολης που βρίσκεται στο πρώην στρατόπεδο Στρεμπενιώτη έβαλαν χθες το βράδυ άγνωστοι.

Συγκεκριμένα, ομάδα νεαρών ατόμων αφού συγκέντρωσε μια μικρή στοίβα με ξύλα σε γωνία τοίχου του κτηρίου, άναψε φωτιά η οποία θα μπορούσε να επεκταθεί στις εγκαταστάσεις του γυμνασίου.

Πολίτης που αντιλήφθηκε το συμβάν ειδοποίησε την Πυροσβεστική η οποία έφτασε στο σημείο στις 9:20 μμ. και έσβησε άμεσα την εστία.

Για το θέμα ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νέαπολης-Συκεών Ιωάννης Ζαρίφης ο οποίος έσπευσε στο σημείο την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η κατάσβεση.

Όπως διαπίστωσε δεν προκλήθηκαν ζημιές, ωστόσο επειδή η ενέργεια θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις εγκαταστάσεις του σχολείου, ίσως και ανθρώπινες ζωές θα καταθέσει μέσα στην ημέρα μήνυση κατ΄ αγνώστων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης με αφορμή το περιστατικό επανέρχεται στο θέμα της ελλιπούς αστυνόμευσης στην περιοχή του δήμου το οποίο κατ΄ επανάληψη έχει θέσει με αναφορές στην Αστυνομία αλλά και με έγγραφά στον πρωθυπουργό, στους εκάστοτε συναρμόδιους υπουργούς και στην Εισαγγελία.

«Το γεγονός ότι δεν κυκλοφορούν αστυνομικοί στους δρόμους, επιτείνει την αίσθηση της ανασφάλειας στους πολίτες καθώς επιτρέπει τη δράση εγκληματικών στοιχείων αυξάνοντας κυρίως την μικροεγκληματικότητα» δηλώνει και προσθέτει:

«Το περιστατικό με τη φωτιά στην αυλή του 4ου- 5ου Γυμνασίου το οποίο είναι δίπλα ακριβώς από τα γραφεία της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως είναι ένα ακόμη καμπανάκι, που οι αρμόδιοι θα πρέπει να ακούσουν».