Γκάλαντ: «Ο διάδοχος του Νασράλα πιθανότατα σκοτώθηκε στη Βηρυτό – Η Χεζμπολάχ είναι ακέφαλη»

61

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, δήλωσε σήμερα ότι ο Χασέμ Σαφιεντίν, ο φερόμενος ως νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ, πιθανότατα σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό.

Ο Χασέμ Σαφιεντίν (Hashem Safieddine) είχε στοχοθετηθεί σε έναν ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό την περασμένη εβδομάδα στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, Νταχίγιε, το οποίο είναι γνωστό προπύργιο της Χεζμπολάχ. Πηγές της λιβανικής οργάνωσης ανέφεραν τις προηγούμενες ημέρες ότι «έχουν χάσει την επαφή» μαζί του.

Ο Σαφιεντίν ήταν ο διάδοχος του Χασάν Νασράλα στην ηγεσία της Χεζμπολάχ.

«Η Χεζμπολάχ είναι μια οργάνωση χωρίς ηγέτη. Ο Νασράλα εξουδετερώθηκε, ο αντικαταστάτης του πιθανότατα εξουδετερώθηκε και αυτός. Αυτό έχει δραματική επίδραση σε όλα όσα συμβαίνουν. Δεν υπάρχει κανείς να πάρει αποφάσεις, κανείς να δράσει», λέει ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Βόρεια Διοίκηση των ισραηλινών δυνάμεων (IDF), στα σύνορα με τον Λίβανο, δήλωσε ότι «οι δυνατότητες πυρός της Χεζμπολάχ έχουν δεχθεί ένα βαρύ πλήγμα».

«Οι ενέργειες που κάνουμε απηχούν σε όλη τη Μέση Ανατολή. Όταν ο καπνός στο Λίβανο καθαρίσει, θα συνειδητοποιήσουν στο Ιράν ότι έχουν χάσει το πολυτιμότερο πλεονέκτημά τους, που είναι η Χεζμπολάχ», προσθέτει ο Γκάλαντ.

Πηγή: Times of Israel / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: OnAlert.GR