«Είχα 2.190 ευρώ και την ίδια ημέρα με άφησε με 50 ευρώ» καταγγέλλει θύμα του υπαλλήλου των ΕΛΤΑ

58

Την εμπιστοσύνη που του είχαν οι κάτοικοι του χωριού Εύρωπος του Κιλκίς εκμεταλλεύτηκε ένας υπάλληλος του ταχυδρομείου, ο οποίος αφαίρεσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, του είχαν αναθέσει την είσπραξη των συντάξεων και των υπόλοιπων εισοδημάτων τους.

Οι κάτοικοι του χωριού, όπως καταγγέλλουν, εμπιστεύονταν τα βιβλιάριά τους για να τους εξυπηρετεί. Βέβαια ο υπάλληλος αποδείχθηκε αφερέγγυος και τα χρήματα έκαναν φτερά από τους λογαριασμούς τους.

Θύματα του ταχυδρομικού υπαλλήλου αλλά και συγγενείς τους μίλησαν στον ANT1 για την απάτη.

«Από το λογαριασμό της μητέρας μου λείπουν 5 με 6.000 ευρώ, μπορεί να είναι και περισσότερα. Το βιβλιάριο κάποια στιγμή το είχε αφήσει στον ταχυδρόμο. Τώρα άκουσαν οι γιαγιάδες τελευταία είχε θέμα με τον τζόγο», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους συγγενείς των θυμάτων.

Τα θύματα είναι πολλά όπως και τα χρήματα καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η απάτη υπολογίζεται ότι αγγίζει τις 300.000 ευρώ.

«Είχα 2.190 ευρώ και την ίδια ημέρα με άφησε με 50 ευρώ. Όταν έκανε τον έλεγχο ο υπάλληλος του Ταχυδρομείου να δει τις κινήσεις, την ίδια ημέρα είχε βγάλει 1.900 ευρώ», αναφέρει άλλο θύμα.

Μόλις έγινε γνωστή η δράση του, οι κάτοικοι της περιοχής πήγαν να ελέγξουν αν έλειπαν χρήματα και από τους δικούς τους λογαριασμούς και έκπληκτοι διαπίστωσαν πως τα χρήματα έκαναν φτερά.

«Άνθρωπος με αγγελική μορφή και σατανική ψυχή. Τριάντα χιλιάδες, εβδομήντα χιλιάδες, ηλικιωμένοι που δεν είχαν συγγενείς… εκεί πρέπει να έγινε το μεγάλο πανηγύρι», ανέφερε στην κάμερα του ΑΝΤ1 κάτοικος του χωριού.

Οι ηλικιωμένοι έδιναν τα βιβλιάριά τους στον ταχυδρόμο προκειμένου να τους βγάζει χρήματα. Ο δράστης όπως φαίνεται στην συνέχεια υπέκλεψε και άλλα στοιχεία τους με αποτέλεσμα να πάρει τον έλεγχο των λογαριασμών τους και να έχει πλήρη πρόσβαση σε αυτούς.

Τα θύματα επικοινώνησαν με την τράπεζα και άμεσα ξεκίνησε έρευνα σε βάθος.

«Τα θύματα μέχρι στιγμής είναι πάρα πολλά. Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα η τράπεζα θα αποζημιώσει όλα τα θύματα», σημείωσε μιλώντας στην κάμερα ο Δήμαρχος Παιονίας, Κωνσταντίνος Σιωνίδης.

Όσοι έχασαν τα χρήματά τους ετοιμάζονται να κινηθούν και νομικά εναντίον του υπαλλήλου του ταχυδρομείου.
«Το αντιλήφθηκε η κουνιάδα μου που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας»

Γυναίκα που συγγενικό της πρόσωπο έπεσε θύμα του υπαλλήλου μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Όπως αναφέρει «Το αντιλήφθηκε την περασμένη εβδομάδα η κουνιάδα μου που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Η κοπέλα είχε πάρει κάποια χρήματα και τα είχε στο βιβλιάριο το οποίο διαχειριζόταν οι συγγενείς της, εξ αποστάσεως. Ο υπάλληλος δεν έκανε την ανανέωση στο βιβλιάριο με την πρόφαση ότι το σύστημα έχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα».

«Εμείς το αντιληφθήκαμε μόλις ακούστηκε στο χωριό δεν ξέρω για πόσο καιρό γινόταν. Από 30 χιλιάδες ευρώ είχαν μείνει 600 ευρώ. Πριν λίγες ημέρες ο υπάλληλος έφυγε από το χωριό ωστόσο οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά και να πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Η τράπεζα τους διαβεβαιώνει ότι θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω» συμπλήρωσε η γυναίκα.

Μια άλλη κάτοικος λέει ότι τον γνωρίζουν χρόνια και ότι «δεν μπορεί να το χωνέψει» καθώς ήταν πολύ εξυπηρετικός και τους βοηθούσε όλους.