Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Mαταιώνεται το debate Ανδρουλάκη–Δούκα – Βολές εκατέρωθεν

35

Το debate, στο οποίο είχαν συμφωνήσει οι δύο μονομάχοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ματαιώνεται. Οι Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας δεν κατέληξαν στην ημερομηνία διεξαγωγής, γεγονός που οδήγησε σε ναυάγιο.

Πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο του Κινήματος αναφέρουν σχετικά:

«Δεδομένης της σημερινής εξ αναβολής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, οι πρόσφορες ημέρες για την διεξαγωγή debate ήταν η Πέμπτη ή η Παρασκευή. Το επιτελείο μας κατέβαλε προσπάθεια να επαναπρογραμματιστεί σε άλλη ημερομηνία η μεγάλη συγκέντρωση μας στην Θεσσαλονίκη, που εδώ και ημέρες είχαμε επιλέξει να είναι η αυλαία της προεκλογικής μας εκστρατείας, καθώς δεν είχε πραγματοποιηθεί κομματική εκδήλωση στον πρώτο γύρο. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν.

Το debate πρέπει να μην αντιστρέψει τις πολύ καλές εντυπώσεις, που άφησε η προηγούμενη τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ των 6 υποψηφίων προέδρων και να είναι μια πολιτικά προωθητική διαδικασία εξασφαλίζοντας το μεγαλύτερο δυνατό ακροατήριο και κατ’ επέκταση τη μεγαλύτερη επιδραστικότητα, προϋποθέσεις που δεν πληρούνται την Πέμπτη είτε γίνει σε ζώνη χαμηλής τηλεθέασης είτε απέναντι από τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Εθνικής Ελλάδας. Η πρόταση για διεξαγωγή debate το Σάββατο ή ανήμερα των εσωκομματικών εκλογών είναι εντελώς προσχηματική και δεν συμβάλει στο κύρος της όλης διαδικασίας».

Η πλευρά Δούκα

Από το περιβάλλον του Χάρη Δούκα ανέφεραν: «Μετά από 2 μέρες διαπραγματεύσεων, οι οποίες όπως φαίνεται, από την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη, ήταν προσχηματικές, το επιτελείο του ανακοίνωσε σήμερα ότι το debate δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί».

«Η πρότασή μας ήταν σαφής: Debate οποιαδήποτε ώρα και μέρα. Όσο για τις δικαιολογίες περί Δημοτικού Συμβουλίου στην Αθήνα, υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος είχε ανακοινώσει, ήδη από την Δευτέρα, προεκλογική ομιλία σήμερα στον Πύργο. Ο κ. Ανδρουλάκης απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν επιθυμεί τον δημοκρατικό διάλογο στο ΠΑΣΟΚ. Απέδειξε ότι δεν τιμά τις δημόσιες δεσμεύσεις του».