Οι Δημοκρατικοί, 26 ημέρες πριν από την ημέρα των εκλογών, αρχίζουν να πανικοβάλλονται για την εκλογιμότητα της Χάρις

63

 

Οι Δημοκρατικοί, οι οποίοι κάποτε ήταν αισιόδοξοι για την υποψηφιότητα της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις, τώρα αισθάνονται εξαιρετικά νευρικοί για την απόφαση του κόμματος να πιέσει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποχωρήσει.

Η Χάρις κέρδισε ακριβώς μηδέν ψήφους στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών πριν από τη στέψη της και είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αποδοχής ως αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ. Μόνο αφότου τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να γράφουν για τη Χάρις με θετικό τρόπο, η θέση της στο εκλογικό σώμα φάνηκε να ανεβαίνει.

“Τα πάντα είναι αδιέξοδα και η σύνθεση του εκλογικού σώματος είναι άγνωστη και υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που δεν έχουν προηγούμενο”, δήλωσε ο Τζαμάλ Σίμονς, στρατηγικός σύμβουλος των Δημοκρατικών, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής επικοινωνίας της Χάρις μέχρι πέρυσι. “Οπότε είναι απλά δύσκολο να γνωρίζουμε”, δήλωσε ο Σίμονς δήλωσε στο το Hill. “Αν δεν είσαι νευρικός, δεν προσέχεις”.

Ο στρατηγικός σύμβουλος των Δημοκρατικών Anthony Coley, ο οποίος υπηρέτησε στην κυβέρνηση Biden-Harris, παραδέχθηκε ότι το κόμμα έχει τεράστιο άγχος μετά την υποστήριξη του Biden από την Harris. “Τώρα που έφυγε η ζαχαρένια, ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει αυτό που η Καμάλα Χάρις έλεγε από την αρχή, ότι δηλαδή είναι το αουτσάιντερ”, δήλωσε ο Κόλεϊ σχετικά με την υστέρηση των ποσοστών της Χάρις στις δημοσκοπήσεις στις πολιτείες που βρίσκονται σε εξέλιξη. “Αυτό θα είναι μια μάχη. … Αυτοί οι αριθμοί είναι τόσο επίμονοι”.

Η εκστρατεία της Harris κλονίστηκε την Τρίτη όταν δήλωσε στο The View ότι δεν θα αλλάξει σε μια αποτυχημένη πολιτική της τελευταίας τετραετίας. Η Harris είχε εργαστεί σκληρά για να τοποθετηθεί ως η υποψήφια της αλλαγής, αλλά σε μία μόνο συνέντευξη με συμμάχους των Δημοκρατικών, η Harris ακύρωσε τα προσεκτικά επεξεργασμένα σημεία συζήτησης της.

Υπό την κυβέρνηση, οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά περίπου 20% σε όλους τους τομείς, η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, η Χαμάς και το Ιράν επιτέθηκαν στο Ισραήλ, οι παράνομοι μετανάστες εισέβαλαν στα νότια σύνορα και το έθνος υπέστη τη θανατηφόρα αποχώρηση από το Αφγανιστάν.

Το μαστίγιο επιδεινώθηκε όταν ο Στιβ Κόλμπερτ στο “Late Show” του CBS ρώτησε για τη Χάρις πώς θα ήταν διαφορετική από τον Μπάιντεν. Η Χάρις απάντησε, “προφανώς, δεν είμαι ο Τζο Μπάιντεν”. Η Χάρις δεν έδωσε κάποιον συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο δεν θα κυβερνούσε όπως ο Μπάιντεν, όπως ανέφερε το Breitbart News.

Ένας στρατηγικός σύμβουλος των Δημοκρατικών είπε Hill οι συνεντεύξεις της δεν είχαν πάει πολύ καλά. “Ακόμα τελειοποιεί το μήνυμά της 28 ημέρες πριν από την εκλογή της, και λυπάμαι, βρισκόμαστε στη φάση του make-the-sale της εκστρατείας τώρα, δεν τελειοποιούμε ακόμα το μήνυμα”, δήλωσε ο στρατηγικός σύμβουλος στο Hill.

“Όλοι ξέραμε ότι αυτό θα ήταν δύσκολο”, εξήγησε ένας σύμβουλος των Δημοκρατικών. “Θα φτάσει μέχρι τέλους. Κανείς δεν ξέρει πώς θα τελειώσει. Αυτό είναι σχεδόν το πιο τρομακτικό κομμάτι”.