Ρωσία: Εκκενώθηκε περιοχή στην περιφέρεια Αντιγκέγια μετά από επίθεση UAV – Αναφορές για πλήγμα σε στρατιωτική βάση

62

Το χωριό Ροντνίκοβι της Δημοκρατίας Αντιγκέγια στη νότια Ρωσία εκκενώθηκε σήμερα το πρωί εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε έπειτα από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ανέφερε μέσω του Telegram ο επικεφαλής της περιφέρειας Μουράτ Κουμπίλοφ.

Ο Κουμπίλοφ δήλωσε πως η επίθεση είχε στόχο τα προάστια της πόλης Μαϊκόπ και δεν υπήρξαν θύματα.  Εξάλλου το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ότι 47 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν στη διάρκεια της νύκτας πάνω από τη μεθοριακή περιφέρεια του Κουμπάν, που περιλαμβάνει την Αντιγκέγια.

Ακόμα, υπάρχουν αναφορές ότι χτυπήθηκε η στρατιωτική αεροπορική βάση Χάνσκαγια, η οποία βρίσκεται κοντά στην περιοχή. Νωρίτερα, η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της κατέστρεψαν αποθήκη στην οποία φυλάσσονταν αρκετές εκατοντάδες επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη νότια Ρωσία.

Οι ουκρανικές δυνάμεις «επιτέθηκαν σε αποθήκη μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed κοντά στο Οκτιάμπρσκι στη ρωσική περιφέρεια Κρασνοντάρ. Περίπου 400 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη φυλάσσονταν εκεί», έγραψε ο ουκρανικός στρατός σε μήνυμά του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Πηγή: OnAlert.GR