Ελένη Παπαδοπούλου: «Η παράταξη Μπακογιάννη που ψήφισε ΥΠΕΡ στο να δοθεί το κτίριο για κομμουνιστικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ»

79

Η Ελένη Παπαδοπούλου, δημοτική σύμβουλος στον Δήμο της Αθήνας με τον συνδυασμό «Η Αθήνα μας», με μια ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας ενημερώνει για την παραχώρηση του κτιρίου του Παλιού Τυπογραφείου στην οδό Σανταρόζα για τη διοργάνωση έκθεσης με θέμα την Απελευθέρωση και το Δεκέμβρη του 1944.

 

Η ανάρτηση της:

«Το ΚΚΕ έκανε αίτημα για να του παραχωρηθεί το κτίριο του Παλιού Τυπογραφείου στην οδό Σανταρόζα για τη διοργάνωση έκθεσης  με θέμα την Απελευθέρωση και το Δεκέμβρη του 1944 («το έγραψαν, όχι τον). Γνωρίζουμε πολύ καλά τι έγινε τον Δεκέμβριο του 1944, τι ήθελε το ΚΚΕ και τι επακολούθησε. 80 χρόνια μετά κάποιοι επιθυμούν να δυναμιτίζουν το πολιτικό κλίμα και κάποιοι άλλοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τους κάνουν τα δεκανίκια. Και δεν αναφέρομαι στις παρατάξεις της Αριστεράς και αυτή του κ. Δούκα, ο οποίος ούτως ή άλλως αλλοιθωρίζει προς τα αριστερά. Αναφέρομαι και στην παράταξη Μπακογιάννη που ψήφισε ΥΠΕΡ στο να δοθεί το κτίριο για κομμουνιστικές εκδηλώσεις – αγιογραφίες του ΚΚΕ ξεχνώντας προφανώς πόσοι μη κομμουνιστές, αθώοι πολίτες σκοτώθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις του ΚΚΕ που επιθυμούσαν να ανατρέψουν την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας και να μας κάνουν Αλβανία του Χότζα.

Αρχικά ήμουν ήπια, για λόγους πολιτικής ευπρέπειας. Ωστόσο ο κ. Σοφιανός άρχισε τα περί απογόνων Τσολάκογλου, δοσίλογων και ακροδεξιάς, οπότε έλαβε τις απαντήσεις που έπρεπε με το ύφος που έπρεπε. Ακουσα και κάτι «άντε μωρέ από κει πέρα», σηκώθηκε ο Σοφιανός και φώναζε, γιατί σηκώθηκε δεν κατάλαβα, να με δείρει; Είπαν και κάτι έξυπνοι 80 χρόνια μετά τι συζητάμε; Αφού εσείς το φέρατε αγαπητοί. Τι περίμεναν; Ότι θα περνούσε έτσι απλά το αφήγημα τους, όπως συμβαίνει τόσα χρόνια;

Σε όλη την συζήτηση η παράταξη Μπακογιάννη απλά μουγκή. Και στο τέλος ΥΠΕΡ της παραχώρησης του χώρου για την έκθεση του ΚΚΕ για τα Δεκεμβριανά, δηλαδή για τον Εμφύλιο. Να χαρώ εγώ δεξιά παράταξη που τιμά τους αγώνες της αριστεράς με νεκρούς στα Δεκεμβριανά και στελέχη που πηγαίνουν στο μνημόσυνο στου Μακρυγιάννη, στον Μελιγαλά και στον Φενεό. Και μετά αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος τους έχει γυρίσει την πλάτη.

Ο δε Πρόεδρος εκτός του ότι με διέκοπτε συνεχώς όταν ανέβασα τους τόνους, εκτός του ότι με έκοβε πριν τελειώσει ο χρόνος μου, έδωσε και τον λόγο στον κ. Σοφιανό μετά από εμένα κατά παράβαση του κανονισμού, ο οποίος είναι σαφέστατος και ορίζει ότι η σειρά των επικεφαλής ορίζεται από το ποσοστό τους. Το οποίο σημαίνει ότι μιλώ τελευταία. Φάουλ εντελώς. Ενοχλούμε.»