ΣΥΡΙΖΑ: Χαμός στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής – Κατετέθη η πρόταση για αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη

59

Προς στιγμήν φάνηκε ότι δεν θα είχε τέλος η ένταση πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τελικά η συνεδρίαση ξεκίνησε αφού συμπληρώθηκε η απαιτούμενη απαρτία.

Από τους υποψήφιους προέδρους το παρών έχουν δώσει ο Σωκράτης Φάμελλος και Νικόλας Φαραντούρης, αλλά όχι ο Παύλος Πολάκης.

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης κατατέθηκε από τον πρώην διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιο Γεωργόπουλο, με το ερώτημα τις διαγραφής, πρόταση παραπομπής του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη από τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές ζήτησε ο πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας.

Η ένταση από τους υποστηρικτές του έκπτωτου προέδρου ξεκίνησε από νωρίς την καθώς «κασσελίστας» προσπάθησαν να μην επιτρέψουν στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να πάρουν τα καρτελάκια τους!

Όπως αναφέρθηκε εξ αρχής, τα μέλη του κομματικού οργάνου που ανήκουν στους «Κασσελίστας» δεν ήθελαν να μπουν στην αίθουσα της Ολομέλειας την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής. Σημείωναν δε ότι «δεν νομιμοποιούμε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ και ενεργοποίησης του σχεδίου κονιορτοποίησής του».

Η Θεοδώρα Τζάκρη πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση προχώρησε σε καυστική δήλωση. Είπε ακόμη ότι καλούνται συνεχώς μέλη να προσέλθουν και αρνούνται να νομιμοποιήσουν την εκτροπή. “Τι άλλο μένει να γίνει παρά να αποκλείσουν με διάταγμα την συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση στη συνεδρίαση της ΚΕ με Τζάκρη και Γεροβασίλη

Ένταση εντός και εκτός της αίθουσας της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε όταν η πλειοψηφία δεν έδωσε τον λόγο στην Θεοδώρα Τζάκρη η οποία είχε αρνηθεί προηγουμένως να διαπιστευθεί και να πάρει το καρτελάκι του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής.

Πηγές του προεδρείου της συνεδρίασης ανέφεραν: «Προσπάθησαν να σπάσουν την πλειοψηφία και δεν το κατάφεραν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ. Διότι και δεν ξέρουν και δεν έμαθαν τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε έχουν κάποιο ενδιαφέρον για αυτόν. Μόνο για το σακάκι του Κασσελάκη που θα τον βγάλουν και πρόεδρο. Η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε να πάρει το λόγο χωρίς να έχει εγγραφεί  ομιλήτρια και χωρίς να έχει διαπιστευθεί ως παρούσα διότι είναι στους απόντες που προσπαθούσαν να μην έχει πλειοψηφία το όργανο».

Από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκης έλεγαν ότι «η Κεντρική Επιτροπή αρνήθηκε την λήψη παρουσιών επί του ονομαστικού καταλόγου που είχε ζητήσει η Θεοδώρα Τζάκρη».

 

Ο Γιάννης Μαντζουράνης – φωτογραφίζοντας προφανώς τον Στέφανο Κασσελάκη – είπε στην ομιλία του ότι “με φρου-φρου και αρώματα” δεν γίνεται πολιτική ούτε “με τα μπρος πίσω των υποψηφίων”.

Το περιστατικό προκάλεσε ένταση και εκτός της αίθουσας που διεξάγεται η συνεδρίαση από υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη που έχουν προσέλθει και εκφράζουν εντόνως τις διαμαρτυρίες τους ενώ ενίοτε διαπληκτίζονται με άτομα της άλλης πτέρυγας.

Πηγή: Eleftherostypos.GR