Αστειότητες από τον πρωθυπουργό για τα φιλοδωρήματα – 3 tips στον Κυριάκο Μητσοτάκη για… τιπς και μπόνους

127

Από πριν τις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός αγωνιζόμενος να διευρύνει την φθίνουσα εκλογική του πελατεία της Νέας Δημοκρατίας στις νεαρές ηλικίες, επιχειρεί με κακόγουστα βιντεάκια να προσεγγίσει τη νεολαία.

Σε αυτό το μήκος κύματος, με την νέα του πολιτική και μοιραία το νέο βίντεό του για τα φιλοδωρήματα υποπίπτει σε νέο ατόπημα, καθώς απομονώνει όσους εργάζονται στην εστίαση και στον κλάδο των ταχυμεταφορών, προσφέροντάς τους αφενός ένα όντως «γενναιόδωρο» φιλοδώρημα, που δεν είναι όμως από τη δική του τσέπη και συγχρόνως εξαιρώντας από τις ευεργετικές αυτές διατάξεις όλους τους υπολοίπους νέους εργαζομένους, η ενίσχυση του μισθού των οποίων οφείλεται στα λεγόμενα μπόνους.

@kyriakosmitsotakis_

Ολη η αλήθεια για τα φιλοδωρήματα!

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Έτσι, απαλλάσσει – σίγουρα ορθώς – από τη φορολόγηση τα φιλοδωρήματα μέσω πιστωτικής που δεν ξεπερνούν τα 300 ευρώ. Από την άλλη όμως, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι, των οποίων το εισόδημα καλείται να ενισχυθεί μέσω των μπόνους της εργοδοσίας. Αυτά, όταν αποδίδονται σε μετρητά φορολογούνται κανονικά και με φόρο μισθωτών υπηρεσιών και με φόρο εισοδήματος, με εξαίρεση τα μπόνους με κουπόνια, όπου το αφορολόγητο φτάνει μόλις τα 120-130 ευρώ μηνιαίως.

Η σχόλη του πρωθυπουργού να πρωτοστατήσει ως «ο πιο καλός ο μαθητής» στην κατάργηση του φυσικού χρήματος, του μόνου ίσως μέσου που δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να ελέγχει τις τράπεζες, και να επιβάλλει με πρόσχημα τον COVID, αλλά και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής – ας γελάσουμε – τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και τάχα για λόγους υγείας, ευκολίας και διαφάνειας, τον οδήγησε στο αδιέξοδο των φιλοδωρημάτων αρχικά και τώρα στα πρόθυρα μίας τεράστιας αδικίας έναντι του υπολοίπου εργατικού δυναμικού της χώρας.

Εμείς να δώσουμε λοιπόν τα δικά μας tips στον πρωθυπουργό εις ό,τι αφορά τις σπασμοδικές, πρόχειρες και παροχολογικές «καινοτομίες» του.

  1. Δώστε αφορολόγητο στα μπόνους σε μετρητά και αποθαρρύνετε έτσι και τον αθέμιτο ανταγωνισμό υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων, στις οποίες οδηγούν τα κουπόνια.
  2. Μην τιμωρείτε με φόρο την επιβράβευση και μην απομονώνετε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων. Ρυθμίστε την, αλλά μην την απαγορεύετε έμμεσα. Ίσως τότε ενδιαφερθούν και κάποιοι άριστοι για την μέχρι σήμερα παραπαίουσα σοσιαλιστική οικονομία μας.
  3. Μην κάνετε tiktok. Δεν είστε αστείος! Άλλο είστε!

Και μία σύσταση σε όσους δίνουν φιλοδώρημα: ΜΕΤΡΗΤΑ! Πάρτε από το γυάλινο τασάκι κέρματα και δώστε τα. Μαζεύετε κέρματα για τα πουρμπουάρ. Αρκετά με τους μεσάζοντες του χρήματος – στη συγκεκριμένη περίπτωση τράπεζα, κράτος, εργοδότης, δικαιούχος…